Aluat pentru foietaj de casă

Iulia Mirică

Rețetă de aluat pentru foietaj de casă

De multe ori ne dorim să preparăm prăjituri ca la patiserie, însă trebuie să învățăm să facem și un foietaj de casă. Cu toate că nu este un procedeu complicat, prepararea aluatul durează puțin mai mult din cauza faptului că va trebui să-l introduceți de 2 ori la frigider, pentru a-și păstra textura perfectă. Iată cum puteți face această rețetă de aluat de foietaj de casă în propria bucătărie!

Ingrediente pentru aluat pentru foietaj de casă:

250 grame de făină albă
1 linguriță de sare fină
250 grame de unt la temperatura camerei
150 mililitri de apă rece

4 pași pentru a prepara aluat pentru foietaj de casă:

1. Făina se cerne într-un bol mare, adăugându-se și sarea. Untul se rupe în bucăți mici și se adaugă în castronul cu făină, amestecându-se foarte puțin cu aceasta. Trebuie să rămână bucăți mici de unt care să se vadă.

2. În același bol se toarnă aproximativ două treimi din apa rece, se amestecă până când obțineți un aluat ferm, adăugând încă puțină apă dacă este nevoie. Acoperiți bolul cu o folie alimentară și lăsați-l la frigider pentru aproximativ 20 de minute.

3. Se scoate aluatul, se pune pe o placă presărată cu făină, se frământă ușor și se formează un dreptunghi neted. Rulați aluatul într-o singură direcție, într-o formă de aproximativ 20 pe 50 de centimetri. Păstrați marginile drepte și egale. Nu întindeți prea tare, ar trebui să aibă un efect marmorat.

4. Partea superioară se rulează până aproape de mijloc, după care și partea inferioară. Se mai întinde cu sucitorul și se împachetează iar. Se acoperă iar cu folie alimentară și se mai lasă 20 de minute la frigider înainte de a-l folosi. Resturile care vă rămân le puteți păstra la frigider sau chiar la congelator pentru data viitoare când doriți să preparați ceva.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa