2. Biscuiți sănătoși cu cereale
Biscuiții cu cereale ai Amei sunt un hit în orice sezon. Vă recomand să îi puneți pe o farfurie alături de fructe: struguri, pere sau gutui. Sunt ușor de făcut chiar și de copiii în vârstă de 2 ani.
Ingrediente pentru biscuiți cu cereale
– 150-200 gr făină
– 1/2 linguriță sare
– 1/2 linguriță praf de copt
– 50 gr fulgi de secară
– 50 gr fulgi de ovăz
– 65 gr unt
– apă cat cuprinde
Cum se fac biscuiții cu cereale?
Amestecați ingredientele uscate și adăugați untul topit, încercând să omogenizați cât mai bine aluatul.
Apoi, adăugați treptat apa cât cere aluatul – fulgii de secară îi de ovăz vor absorbi destul de multă – și frământați până obțineți un aluat compact, legat și ușor de manevrat.
Întindeți aluatul pe o suprafață ușor pudrată cu făina și decupați în forme rotunde. Puneți la cuptor pentru aproximativ o jumătate de oră. Biscuiții sunt foarte crocanți.