3 rețete de torturi pentru fetițe

Iulia Mirică

Cele mai bune torturi pentru fetițe

Ce mămică nu vrea să-și răsfețe fata cu cele mai bune și frumoase torturi pentru fetițe? V-am pregătit 3 rețete de torturi pentru fetițe, care le vor impresiona cu siguranță pe cele mici.

Tort în formă de păpușă

Ingrediente pentru tort în formă de păpușă:

pentru tort de vanilie:

40 mililitri de ulei
240 grame plus 2 lingurițe de unt
324 grame de zahăr
360 grame de făină
3 1/2 lingurițe de praf de copt
1 linguriță de sare
312 mililitri de lapte
1 lingură de esență de vanilie
3 ouă

pentru sirop:

100 grame plus 2 linguri de zahăr
100 mililitri plus 1 lingură de apă
1 lingură de esență de vanilie

pentru crema roz de tort:

1/2 cană de zmeură congelată
50 mililitri de suc de portocale

pentru crema albă de tort:

120 grame de unt
315 grame de zahăr pudră
1-4 linguri de lapte sau smântână

7 pași pentru a prepara tort în formă de păpușă:

1. Pentru a prepara siropul, se încălzesc apa și zahărul, într-o oală, până când zahărul se dizolvă. Se lasă pe foc până când se transformă în sirop. Se dă de pe foc și se lasă să se răcească complet.

2. Pentru a prepara tortul de vanilie, se încălzește cuptorul la 180 grade Celsius. Se adaugă untul, uleiul și zahărul într-un bol și se amestecă împreună cu un mixer, până când obțineți o compoziție omogenă. Se adaugă ingredientele rămase și se amestecă bine pentru 1 minut. Se umple o tavă de tort cu aluatul, puțin mai mult de jumătate. Restul se toarnă într-un vas termorezistent. Se lasă la cuptor, la căldură moderată, până când o scobitoare introdusă în mijloc iese curată.

3. Pentru a prepara crema roz de tort, se adaugă zmeura și sucul de portocale într-o oală, la foc mic, până când zmeura se înmoaie și începe să se destrame. Se strecoară printr-o sită fină pulpa, astfel încât să se separe semințele. Se întoarce piureul de zmeură la tigaie și se mai încălzește, până când se reduce volumul.

4. Se scot torturile din vase și se lasă să se răcească. Se întoarce tortul din vasul termorezistent în jos și se nivelează marginile, astfel încât să arate mai mult ca o fustă. Se taie acest tort în 3 straturi. Celălalt tort se taie în 2 straturi. Se taie un cerc în centrul tuturor acestor straturi de tort.

5. Pentru a construi tortul, se unge fiecare strat de tort cu sirop, înainte de a pune crema de tort. Se pune un strat foarte subțire de cremă pe partea exterioară a tortului și se lasă la frigider pentru a se întări.

6. Cât timp se răcește, se poate prepara crema simplă de tort. Untul se lasă la temperatura camerei, după care se amestecă împreună cu 1 lingură de lapte și zahărul pudră. Se adaugă pe rând linguri de lapte, până când se ajunge la consistența dorită.

7. Se taie o pungă care se sigilează și se umple cu crema roz. Se mai taie încă o pungă și se umple cu crema alb. Crema albă se folosește pentru baza tortului, după care se continuă rochia păpușii cu crema roz. Se pune o păpușă în centrul tortului, înainte de aceasta înfășurând picioarele păpușii în folie de plastic.

 

Tort în formă de buburuză

Ingrediente pentru tort în formă de buburuză:

pentru tort:

450 grame de unt nesărat
450 grame de zahăr pudră
685 grame de făină albă
1 linguriță de sare
6 ouă
1 lingură de esență de vanilie

pentru cremă:

115 grame de unt, la temperatura camerei
250 grame de zahăr, cernut
2 linguri de lapte
1 linguriță de esență de vanilie
1/2 linguriță de sare

pentru decorat:

750 grame de foaie fondant roșie
250 grame de foaie fondant neagră
50 grame de foaie fondant alb
apă pentru lipire
făină de porumb

10 pași pentru a prepara tort în formă de buburuză:

1. Pentru a prepara tortul, se încălzește cuptorul la 160 grade Celsius. Se unge o tavă rotundă de tort cu unt și se pune foaie de copt. Se pune un vas termorezistent cu apă pe raftul de jos al cuptorului, pentru a menține tortul ud în timpul coacerii.

2. Se unge cu unt și făină un vas termorezistent, pentru a face capul gărgăriței. Într-un bol mare, se amestecă untul cu zahărul, cu ajutorul unui mixer, pentru 5-10 minute. Se pune făina cu sarea într-un bol.

3. Se adaugă ouăle, câte unul pe rând, cu o lingură de făină, în amestecul de unt și zahăr. Se amestecă și esența de vanilie. Se toarnă făina rămasă, iar cu mixerul pe viteză mică, se bate până când se combină.

4. Se toarnă amestecul în vasul mic pregătit până aproape de partea de sus (pentru capul buburuzei), iar restul compoziției se adaugă într-un alt vas de copt mai mare cu ajutorul unei spatule. Se pun ambele vase în cuptor și se lasă pentru 1 1/2 ore, dar se scoate primul vas după 25-30 de minute. Verificați dacă este gata tortul, cu ajutorul unei scobitori introduse în centrul tortului. Dacă este nevoie, se mai lasă timp de 10 minute, după care se verifică din nou.

5. Se scoate din cuptor și se lasă să se răcească tortul pe un raft de sârmă. Când se răcește complet, se învelește în folie alimentară și se pune într-un container etanș. Se lasă peste noapte la frigider.

6. Pentru a prepara crema, se bate untul într-un bol mare cu mixerul. Se adaugă zahărul pudră, laptele, esența de vanilie și sarea. Cu mixerul pe cea mai mică viteză, se bate până când obțineți o textură cremoasă și netedă.

7. Se taie tortul în jumătate, pe orizontală, după care se adaugă aproximativ o treime din cremă peste jumătate din tort. Se adaugă peste cea de-a doua jumătate. Se taie marginile tortului din partea de sus, până obțineți o formă boltită. Se nivelează și tortul mai mic, pentru capul buburuzei, după care se acoperă ambele cu un strat subțire de cremă.

8. Se pudrează o suprafață curată cu o cantitate mică de făină de porumb. Se frământă ușor jumătate din foaia fondant neagră, până când devine moale și maleabilă. Se acoperă capul buburuzei cu aceasta, având grijă să fie acoperit până la bază, după care se taie excesul de fondant. Se repetă procesul cu foaia de fondant roșie pentru corpul buburuzei.

9. Pentru a decora tortul în formă de buburuză, se frământă fondatul alb, până când se înmoaie, după care se taie două cercuri pentru ochi. Se frământă și fondatul negru și se taie două cercuri și mai mici pentru pupile.

10. Din fondantul negru se formează și petele pentru buburuză, precum și antenele acesteia, prin acoperirea a două scobitori fondant. Cu ajutorul glazurii negre se formează și picioarele buburuzei.

Tort de prințese

Ingrediente pentru tort de prințese:

pentru tort:

3 căni cu făină
2 1/3 căni cu zahăr
1 1/2 linguri cu praf de copt
1 1/2 lingurițe de sare
2 1/3 lingurițe de gelatină
3/4 cană cu ulei
10 gălbenușuri de ou
1 1/2 căni cu apă rece
10 albușuri de ou
3/4 cremă de tartar

pentru cremă:

360 grame de unt
945 grame de zahăr pudră
180 mililitri de smântână

1 sticluță de colorant alimentar roz

pentru tiara:

pastă de zahăr
glazurgel
drajeuri argintii

pași pentru a prepara tort de prințese:

1. Pentru a prepara tortul, se încălzește cuptorul la 160 grade Celsius. Se amestecă făina, zahărul, praful de copt, sarea și gelatina într-un bol, până când obțineți o compoziție omogenă. În mijlocul compoziției, se adaugă uleiul, gălbenușurile și apa.

2. Într-un alt bol, se adaugă albușurile de ou și crema de tartar și se amestecă împreună cu ajutorul unui mixer. Se amestecă și făina cu ingredientele sale pentru aproximativ 30 de secunde cu mixerul. Se adaugă treptat compoziția cu albușuri de ou.

3. Se ung 3 tăvi de tort, de 20 centimetri, și se adaugă compoziția în mod egal în ele. Se lasă la cuptorul încălzit, pentru 55-60 de minute. Se lasă să se răcească.

4. Pentru a prepara crema, se lasă untul să ajungă la temperatura camerei, după care se amestecă împreună cu zahărul pudră și 1 lingură de smântână. Se adaugă treptat celelalte linguri de smântână, până când ajungeți la consistența dorită. Crema se amestecă împreună cu colorantul alimentar în proporții diferite, pentru mai multe nuanțe de roz și se pune în punguțe sigilate, dar se păstrează și puțină cremă albă.

5. Se adaugă puțină cremă albă între cele trei torturi și se ung și pe partea exterioară, după care se formează picături de cremă roz pe tort, care se nivelează cu o linguriță.

6. Pentru a face o tiara comestibilă, puteți să desenați modelul preferat sau să luați un model de pe internet. Se folosește o hârtie pergament, care se pune pe un pahar de plastic, lipită cu bandă adezivă. Se folosește un pistol clay extruder pentru prăjituri, în care se adaugă crema de zahăr, pentru a începe să desenați tiara pe model. Se lasă să se fixeze pentru 2 zile, astfel încât să nu se rupă. Se scot paharul de plastic și hârtia și se mai lasă încă o zi. Cu ajutorul glazurgelului se lipesc și drajeurile argintii pe tiara.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa