3 rețete de torturi pentru băieți

Iulia Mirică
torturi pentru baieti totul despre mame

  Cele mai apetisante torturi pentru băieți

  Pentru astăzi v-am pregătit trei rețete de torturi pentru băieți, care îi vor încânta cu siguranță pe cei mici, fie că este vorba de ziua lor de naștere sau de orice alt prilej de sărbătoare în casă la voi!

  Este vorba despre un tort cu Winnie the Pooh, unul în formă de mașină și unul în formă de teren de fotbal. Iată rețetele și sugestiile noastre de decorare:

  tort-winnie-the-pooh

  Tort cu Winnie the Pooh

  Ingrediente pentru tort cu Winnie the Pooh:

  pentru mixul de făină:

  40 grame de făină de sorg (sau făină integrală de grâu)
  20 grame de făină de ovăz
  20 grame amidon de tapioca
  20 grame făină de orez
  1 lingură de făină de cocos

  ingrediente uscate:

  1 cană de mix de făină
  1 1/2 linguriță de praf de copt
  1/2 cană de pudră de cacao
  1 cană cu zahăr brun
  1 vârf de cuțit de sare
  2 linguri de semințe de chia

  ingrediente umede:

  1/2 cană de sos de mere
  1/3 cană de lapte de migdale neîndulcit
  1/3 cană de ulei de rapiță
  1 lingură de oțet
  6 linguri de apă caldă
  1 linguriță de esență de vanilie

  pentru decorat:

  450 grame de zahăr pudră
  2 căni cu unt
  apă
  concentrat de suc de sfeclă pentru culoarea roșie
  concentrat de suc de morcov pentru culoarea portocalie
  melasă sau ciocolată neagră topită pentru culoarea neagră

  4 pași pentru a prepara tort cu Winnie the Pooh:

  1. Se încălzește cuptorul la 175 grade Celsius. Semințele de chia se înmoaie în apă călduță și se lasă să stea timp de câteva minute.

  2. Se combină ingredientele umede cu amestecul de semințe de chia într-un bol mare. Într-un alt bol, se combină ingredientele uscate și se adaugă încet la amestecul umed, în trepte, agitând.

  3. Se toarnă aluatul într-o tavă de tort de 20 centimetri. Se coace timp de 40 de minute sau până când o scobitoare introdusă în centru iese curată.

  4. Pentru a decora tortul cu Winnie the Pooh, se amestecă untul cu zahărul pudră, apă și fiecare dintre concentrate, pentru a obține culorile necesare.

  P.S. Dacă nu sunteți atât de talentate pentru a decora acest minunat tort, apelați la tutorialele video care sunt pe internet.

  istock_51964240_medium

  Tort în formă de mașină

  Ingrediente pentru tort în formă de mașină:

  1 tort de vanilie (40 mililitri de ulei, 240 grame de unt, 324 grame de zahăr, 360 grame de făină, 3 1/2 lingurițe de praf de copt, 1 linguriță de sare, 312 mililitri de lapte, 1 linguriță de esență de vanilie, 3 ouă)
  10 caramele
  450 grame de glazură de vanilie
  colorant alimentar albastru
  1 cană de glazură de ciocolată neagră
  4 biscuiți Oreo
  125 grame de glazură roșie
  4 mini gogoși de ciocolată glazurate
  4 bomboane M&M’s roșii
  4 bomboane M&M’s galbene
  2 căni de nucă de cocos
  1 1/2 căni de zahăr negru (opțional)

  6 pași pentru a prepara tort în formă de mașină:

  1. Pentru a prepara tortul de vanilie, se amestecă bine untul împreună cu zahărul și uleiul, într-un bol mare. Se adaugă și celelalte ingrediente și se amestecă iar. Se pune într-o tavă de tort și se lasă la cuptorul preîncălzit la 180 grade Celsius până când o scobitoare introdusă în tort iese curată.

  2. Se lasă tortul să se răcească, după care se pune pe o suprafață plană. Se taie tortul în forma unei mașini, după care, cu ajutorul unui pahar, se taie 4 adâncituri la baza tortului, pentru a face loc pentru roțile mașinii.

  3. Caramelele se introduc la cuptorul cu microunde pentru trei secunde, pentru a se înmuia. Se presează trei dintre ele împreună și se rulează 2 într-un dreptunghi de 11 pe 0,30 centimetri. Se taie caramelele presate în forme trapezoidale pentru geamurile din față și din spate ale mașinii. Se repetă procesul cu celelalte caramele pentru geamurile laterale.

  4. Se pune 1/4 cană de glazură de vanilie într-un pungă de plastic resigilabilă, iar în altă pungă glazura de ciocolată neagră. Se adaugă suficient colorant alimentar pentru pentru a da o tentă de albastru glazurii de vanilie rămase.

  5. Se pun cei patru biscuiți oreo pe un platou, pentru a forma corpul mașinii. Se situează tortul pe biscuiți. Se întinde glazura albastră peste toată partea de sus și laturile tortului, cu excepția roților.

  6. Se pun farurile mașinii cu bomboanele M&M’s, cele galbene în față, iar cele roșii în spate. Se mai delimitează capota cu glazură de vanilie, precum și portbagajul, iar țeava mașinii se face cu glazură neagră de ciocolată. Se toarnă zahărul brun pe lângă mașină și se poate face o linie cu glazura de vanilie, pentru a imita o șosea.

  istock_34296454_medium

  Tort în formă de teren de fotbal

  Ingrediente pentru tort în formă de teren de fotbal:

  pentru tort:

  4 mixuri de tort de vanilie
  4 ouă
  3 căni cu lapte
  unt pentru ungerea tăvilor de tort
  glazură
  250 unt
  4 căni de glazură moale
  1 cană cu cacao
  1/4 cană cu lapte

  pentru decorat:

  1 cană cu nucă de cocos deshidratată
  2 lingurițe de colorant alimentar verde
  glazură albă
  paie de băut

  3 pași pentru a prepara tort în formă de teren de fotbal:

  1. Se încălzește cuptorul la 180 grade Celsius. Se unge o tavă de copt și se tapetează cu hârtie de copt. Se prepară aluatul de tort conform instrucțiunilor de pe pachet, preparând câte două pe rând și turnând împreună în tava de copt. Se lasă pentru 40-45 minute la cuptor. Se face testul cu scobitoarea la 35 de minute. Se lasă tortul să se răcească, după care se nivelează partea de sus, cu un cuțit zimțat. Se întoarce cu susul în jos pe o tavă acoperită cu folie de aluminiu.

  2. Pentru a prepara glazura, se bate untul cu ajutorul unui mixer. Se adaugă ușor zahărul pudră și pudra de cacao. Se adaugă câte o lingură de lapte, treptat, până când obțineți consistența dorită. Se acoperă tortul cu un strat generos de glazură.

  3. Se toarnă colorant alimentar în nuca de cocos și se amestecă bine, până când s-a colorat aceasta. Se toarnă nucă de cocos verde peste ttort. Se conturează forma terenului de fotbal cu un tub de blazură pregătit, marcând jumătatea terenului și porțile. Faceți 2 porți din paie de băut

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa