Desert cu lapte. 3 reţete perfecte pentru sărbători (P)

Raluca Dumitrică
desert cu lapte cozonac cu fructe confiate | Totul despre mame
Desert cu lapte: Cozonacul cu fructe confiate este o varianta apetisanta la clasicul cozonac
Panna cotta cu fructe de padure și lapte bio Olympus desert cu lapte
Un desert cu lapte minunat: Panna cotta cu fructe de pădure, un desert rafinat

Desert cu lapte – Panna cotta cu fructe de pădure

Acesta este un desert uşor de făcut şi extrem, dar extrem de fin, cu care vă veţi putea delecta în ziua de Crăciun şi care îi va surprinde foarte plăcut pe musafiri. Pentru realizarea lui nu este nevoie de foarte multe ingrediente, dar este neapărată nevoie de nişte vase mici, care vă ajută teribil la servit.

Ingrediente pentru 12 porţii de panna cotta
600 ml de smântână pentru frişcă
20 de grame de gelatină (două plicuri)
2 linguri de apă rece
400 ml de lapte Olympus bio
150 de grame de zahăr
350 g de fructe de pădure
Suc de lămâie

Cum se prepara panna cotta

Olympus Lapte Bio de Consum desert cu lapte
Desert cu lapte: Cu Olympus Lapte Bio de Consum, panna cotta este şi mai fină

Gelatina se pune la înmuiat în apă rece. Laptele se amestecă cu 100 de grame de zahăr şi se pune la încălzit pe aragaz, fără să fiarbă. Se ia de pe foc și se lasă câteva minute, după care se pune peste el gelatina înmuiată în apă. Totul se amestecă cu ajutorul unui tel până când se dizolvă complet gelatina.
Se adaugă smântâna pentru frişcă, omogenizând compoziția foarte încet cu un tel, iar mai apoi amestecul se toarnă în vase din sticlă ori ceramică termorezistente, de maxim 8 cm înălţime. După ce compoziția este complet răcită, vasele se pun în frigider, pentru o perioadă de cel puțin 12 ore.
Fructele de pădure se pun pe aragaz cu cele 50 de grame de zahăr rămase și se lasă să fiarbă la foc mic până se leagă aidoma unui gem. Acest sos dens se va adăuga în fiecare farfurie pe care o veți servi celor dragi, farfurie pe care ați răsturnat foarte ușor câte un vas din frigider cu panna cotta. Ornați cu bucățele de zmeură și frunze de mentă și purcedeți la savurat.

Te-ar mai putea interesa