Biscuiți pentru copii: trei rețete delicioase și ușor de făcut
Aceste rețete de biscuiți pentru copii sunt perfecte pentru un weekend petrecut în familie. Fie că este vorba de biscuiții cu ciocolată, cu fulgi de ovăz sau unt, cei mici vor fi tare fericiți să îi ronțăie cu un pahar de lapte sau o cană de ceai bun.
Iată trei rețete delicioase de biscuiții pentru copii:
Biscuiți cu ciocolată
Ingrediente pentru biscuiți cu ciocolată:
140 grame de unt
140 grame de zahăr alb
2 gălbenușuri de ou
255 grame de făină
30 grame de pudră de cacao
30 pătrățele de ciocolată de bună calitate (cu lapte, albă sau simplă)
3 pași pentru a prepara biscuiți cu ciocolată:
1. Se unge o foaie mare de copt. Se amestecă untul și zahărul împreună, până când se omogenizează. Se adaugă gălbenușurile de ou, după care se toarnă și făina și praful de cacao și se amestecă, până se formează un aluat. Se frământă, după care se lasă puțin la frigider.
2. Se încălzește cuptorul la 190 grade Celsius sau treapta 5 pe gaz. Pe o suprafață presărată cu făină, se întinde o treime din aluat, apoi se taie aproximativ 30 de cercuri cu un pahar. Se pun pe foaia de copt și se adaugă câte un pătrat de ciocolată în mijlocul fiecăruia. Se întinde restul aluatului. Se taie același număr de cercuri, mai mari, și se adaugă pe partea de sus a ciocolatei, apăsând ușor, de jur împrejur, pentru a sigila marginile.
3. Se lasă la cuptor pentru 10 minute, după care se pot mânca reci sau calzi.
Biscuiți cu fulgi de ovăz
Ingrediente pentru biscuiți cu fulgi de ovăz:
85 grame de unt nesărat, la temperatura camerei
115 grame de zahăr muscovado
1 ou bătut
115 grame de făină
55 grame de fulgi de ovăz
170 grame de stafide
3 pași pentru a prepara biscuiți cu fulgi de ovăz:
1. Se încălzește cuptorul la 180 grade Celsius. Se bat untul și zahărul, până obțineți o compoziție pufoasă, după care se amestecă treptat oul. Se cerne făina în compoziție, după care se adaugă fulgii de ovăz și stafidele.
2. Se adaugă linguri de aluat pe trei foi de copt unse cu unt sau cu ulei, lăsând suficient spațiu în jurul fiecărui biscuite pentru a crește în timpul coacerii.
3. Se lasă la cuptor pentru 10-15 minute sau până când devin arămii. Se lasă să se răcească în tăvi puțin, după care se lasă pe o tavă să se răcească de tot.
Biscuiți cu unt
Ingrediente pentru biscuiți cu unt:
125 grame de unt
1/2 cană de zahăr
1/2 linguriță de esență de vanilie
1 ou, la temperatura camerei
2 căni de făină
1 linguriță de praf de copt
1 lingură de lapte
2 linguri de zahăr pudră, pentru servit
4 pași pentru a prepara biscuiți cu unt:
1. Se încălzește cuptorul la 180 grade Celsius. Se pune hârtie de copt în două tăvi de cuptor.
2. Se bat împreună untul, zahărul și esența de vanilie, într-un bol mic, până când obțineți o compoziție cremoasă. Se adaugă oul și se amestecă bine. Se cern făina și praful de copt peste amestecul cu unt. Se adaugă și laptele și se amestecă bine.
3. Se rulează aluatul în bile, de câte două lingurițe de aluat. Se pune pe tăvile de copt. Cu ajutorul unei furculițe se aplatizează ușor biscuiții.
4. Se lasă la cuptor pentru 12-15 minute sau până când devin aurii. Se lasă să se răcească pe tăvi timp de 5 minute, după care se transferă pe alte tăvi, pentru a se răci complet. Se presară zahăr pudră.