3 reţete de băuturi răcoritoare pentru copii

Alexandra Constantin
băuturi răcoritoare pentru copii

Pe lângă apă, băuturile ce conţin fructe sunt ideale pentru copilul tău în zilele călduroase. Nu numai că se menţine hidratat, ci are parte de vitaminele şi mineralele din fructe. Îţi venim în întâmpinare cu reţete de băuturi răcoritoare pentru copii, pe cât de uşor de preparat, pe atât de delicioase.

Reţete de băuturi răcoritoare pentru copii: cremă de portocale cu îngheţată de vanilie

Îngheţată şi suc de fructe? Deşi cele două sunt delicioase consumate separat, combinaţia dintre ele nu numai că este una răcoritoare, ci şi cu o aromă aparte, potrivit www.parents.com.

 

1 cupă şi jumătate de îngheţată de vanilie

5 linguri de lapte (3,5INGREDIENTE% grăsime)

2 cupe de sorbet de portocale

1 lingură de suc de portocale

50 ml lapte (1,5% grăsime)

PREPARARE

Pui două pahare de 300 de ml într-un bol mai mare, înclinate pe o parte. În blender pui îngheţata de vanilie şi lapte cu conţinut mai mare de grăsimi şi pasezi până obţii textura dorită.

Compoziţia o torni cu grijă în fiecare pahar astfel încât să fie doar pe diagonală, după care bagi paharele la congelator (este bine să fie înclinate la fel ca în bol). Între timp, cureţi blenderul şi adaugi sorbetul de portocale, sucul şi laptele cu 1,5% grăsime.

Amesteci bine, după care torni în pahare în timp ce sunt înclinate. Laşi paharele în aceeaşi poziţie la congelator pentru încă 5 minute. Scoţi paharele şi decorezi deasupra cu felii de portocală.

Smoothie cu pepene roşu

Nu se poate să treacă vara fără să te bucuri din plin de gustul dulce al pepenelui roşu. Aşa că profită din plin şi prepară băuturi răcoritoare pentru copii, dar de care se poate bucura întrega familie.

INGREDIENTE

2 kiwi (congelate)

jumătate de banană (congelată)

1 mână de frunze de spanac proaspăt

jumătate de cană de lapte de cocos

2 linguriţe de sirop de agave (opţional)

2 căni de pepene roşu (tăiat cuburi)

1 cană de căpşuni

1 cană şi jumătate de lapte de cocos

PREPARARE

Pui în blender bucăţile de kiwi, banana, frunzele de spanac, jumătatea de cană de lapte de cocos şi o linguriţă de sirop de agave. Pasezi bine, după care torni amestecul în două pahare (astfel încât să fie pline pe trei sferturi).

Speli blenderul şi pui cuburile de pepene roşu, căpşunile, restul de lapte de cocos şi linguriţa de sirop de agave. Amesteci bine şi torni compoziţia peste cea de kiwi.

Reţete de băuturi răcoritoare pentru copii: shake cu afine şi bezele

Vrei să prepari ceva sănătos, delicios, dar care să îl încânte pe copil? Atunci shake-ul cu afine şi bezele gumate pare să fie varianta potrivită. Nu numai că se prepară uşor şi rapid, ci are şi un gust pe măsură.

INGREDIENTE

bezele gumate

1 cană şi jumătate de afine proaspete

jumătate de cană de lapte (cu 3,5% grăsime)

2 cupe de îngheţată de vanilie

1 lingură de suc de portocale

1 praf de scorţişoară

PREPARARE

Tai bezelele gumate în jumătate şi le lipeşti (cu partea din mijloc care e mai lipicioasă) pe interiorul paharului astfel încât să formezi iniţiala numelui copilului tău.

Pui în blender afinele, laptele, cupele de îngheţată de vanilie, sucul de portocale şi scorţişoara. Laşi să se paseze bine, apoi torni băutura în paharele personalizate cu iniţialele copilului/copiilor.

SFAT: Copilul suferă de alergie la proteina din lapte de vacă? Atunci prepară-i reţetele de băuturi răcoritoare folosind alte sortimente de lapte pe care le tolerează.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa