Deserturi de Crăciun. 10 rețete delicioase are dau farmec sărbătorilor

Adriana Moscu
deserturi de crăciun căsuță dulce
Iată 10 deserturi de Crăciun care dau savoare și farmec sărbătorilor de iarnă.

Fără piftie și sarmale parcă nu e Crăciun. La fel și cu dulciurile… Iată 10 deserturi de Crăciun!

Nu zice nimeni să ne apucăm acum să preparăm 10 deserturi de Crăciun, iar Moș Crăciun să ne găsească în bucătărie, dar măcar să alegem câteva din lista de mai jos.

Nu uitați să faceți o poză și să ne-o trimiteți pe [email protected]!

Suntem curioase să vedem rezultatele voastre!

Deserturi de Crăciun – 1. Căsuța de turtă dulce

Nu va fi chiar genul de desert care să troneze pe masa de Crăciun așteptând să fie frumos porționat și împărțit în farfuria fiecărui mesean. Este, în schimb, un desert care îi va distra, cu siguranță, pe copii atât în timpul preparării/decorării, dar și după.

Câte povești cu căsuțe de turtă dulce se vor naște de aici, nici voi nu știți! Tocmai de aceea este primul pe lista noastră, pentru că e un dulce de poveste!

Cum ajungem în această poveste, care este rețeta și cum anume se prepară această minunăție aflăm de AICI.

Deserturi de Crăciun – 2. Biscuiți cu fulgi de cocos

Steluțe, brăduți sau inimioare, toate dulci și aromate, gata să-l să-l aștepte pe Moș lângă un pahar de lapte, în luminile colorate ale bradului de Crăciun.

O rețetă simplă de biscuiți delicioși și parfumați capabili să cucerească toată familia și să aducă și cocosul în buchetul de arome care ne învăluie casa de Sărbători.

Dacă vreți să-i încercați, găsiți aici rețeta.

Deserturi de Crăciun – 3. Carrot cake

O prăjitură festivă, tocmai bună de îndulcit ziua de Crăciun și de impresionat musafirii nu numai cu aspectul, dar și cu gustul ei delicios. Se prepară rapid, e sănătoasă și vă mai spunem un secret: n-ați crede că e o rețetă ieftină, la cât de bine arată și la cât de bună e. Dacă nu ne credeți, puteți încerca. Aici găsiți rețeta.

Deserturi de Crăciun – 4. Brownies ca-n povești

…și un pahar de lapte cald, niște fulgi de zăpadă jucându-se în fereastră, un brad împodobit și un colind pe fundal… Povestea Crăciunului din acest an trebuie să aibă, undeva, o farfurie cu brownies, menită să atragă lângă ea toate personajele dragi și să le cucerescă definitiv și irevocabil. Mod de preparare și ingrediente puteți găsi AICI.

Prajitură întoarsă de ananas/Totul despre mame
Prajitură întoarsă de ananas

Deserturi de Crăciun – 5. Prăjitură întoarsă cu ananas

Se numește „întoarsă” pentru că, la servire, trebuie să fie întoarsă cu fundul în sus, deși ar putea să fie numită așa și pentru are capacitatea de a întoarce privirile tuturor celor de la masă. Rondele de ananas cu zahăr caramelizat, decorate cu cireșe confiate, prăjitura cu ananas este singura care are voie să fie cu fundul în sus de Crăciun. In rest, zâmbete și voie bună. Rețeta o găsiți aici.

Deserturi de Crăciun – 6. Chec fin cu portocale

Consumăm portocale mai tot timpul, dar în perioada Sărbătorilor de iarnă e musai să miroasă a portocală în casă. Un dulce simplu, pe placul piticilor, este savurosul chec pufos cu portocale. Cu un pahar de lapte sau cu un ceai, acesta poate fi o gustare perfectă în lungile momente de așteptare a Moșului. Mai multe despre checul cu portocale, citiți AICI.

Prajitura cu ciocolata/Totul despre mame
Prăjitură de neuitaaat cu ciocolată

Deserturi de Crăciun – 7. Prăjitură de neuitat cu ciocolată

Niciun Crăciun nu va fi Crăciun și niciun brad nu va fi brad fără un strop de ciocolată. Ce-ați spune de o prajitură absolut delicioasă cu ciocolată? Desertul acela care să te facă să te topești de plăcere și să uiți, măcar pentru puțin timp, de frigul de afară și de probleme de zi cu zi.

O prăjitură cu ciocolată care îl poate convinge până și pe Moș Crăciun să vină mai repede în casa voastră. Află rețeta de AICI.

Deserturi de Crăciun – 8. Ciocolată de casă

Mai țineți minte gustul puternic al ciocolatei de casă din copilărie? Mai țineți minte ce bucurie aveam, copiii fiind, când mama ne pregătea ciocolată de casă? Ei bine, de Crăciun, deși ajunși și noi  părinți, la rândul nostru, ne vine să ne întoarcem, totuși, înapoi în timp. Măcar prin intermediul aromelor să mai fim pun pic copiii, dacă altfel nu putem. Rețeta, în caz că nu o știți, o puteți găsi AICI.

Deserturi de Crăciun – 9. Prăjitură de ciocolată fără făină

Că tot suntem la capitolul „ciocolată”, vă recomandăm o prăjitură de ciocolată care nu conține făină și e absolut divină la gust. Nu mai punem la socoteală că cei mici se vor bate pe ea. Nu necesită mult pentru preparare, dar nici prea mult timp pentru consum, de parcă ar dispărea prin magie de pe platou. Rețeta o puteți găsi AICI.

Tarta de lamaie cu bezea/Totul despre mame
Tarta de lămâie cu bezea

Deserturi de Crăciun – 10. Tartă cu bezea

Este genul acela de desert care te face să îți dorești să mănânci fără oprire. Nu va rezista prea mult pentru că bezeau crocantă, combinată cu crema acrișoară de lămâie, dă dependență, iar după toate mâncărurile grele de pe masa de Crăciun, un desert răcoritor e tot ce avem nevoie.

Cum se prepară aflăm de AICI.

Crăciun fericit!

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa