Tarte cu legume fără gluten pentru micul-dejun

Cristina Călin, redactor-șef

    Pentru micul dejun câteva tarte cu legume fără gluten pot fi soluția perfectă. Le puteți prepara în week-end împreună cu cei mici, iar dimineața doar le reîncălziți pentru o masă delicioasă, sățioasă și plină de vitamine.

    Durează 40 de minute să le preparați, însă au avantajul de a se păstra foarte bine pentru mai multe zile. Sunt bune și pentru a le lua la pachet la birou, la picnic, sunt perfecte pentru petreceri. Puteți prepara și aluat în cantitate mai mare, pe care apoi să îl depozitați la congelator. Poate fi folosit cu altă ocazie fără probleme.

    Ingrediente

    Pentru aluat

    210 g făină fără gluten

    4 g gumă xanthan

    1 g praf de copt fără gluten

    84 g unt nesărat

    120 g smântână

     

    Pentru umplutură

    4 ouă

    15 ml ulei de măsline

    225 g ciuperci

    100 g ardei gras roșu

    400 g spanac proaspăt

    500 ml lapte

    Un praf de sar

    Un praf de piper

     

    5 pași pentru a prepara tarte cu legume fără gluten pentru micul-dejun

    Într-un vas mare se pun făina, guma xanthan, praful de copt și sarea și se amestecă pentru a se omogeniza. Se adaugă untul tăiat bucăți. Se amestecă cu mâna cu restul compoziției. Se adaugă apoi smântâna și se omogenizează. Se frământă până când nu se mai lipește de mâini. Se pune într-o folie alimentară și se dă la rece pentru 30 de minute.

    Se preîncălzește cuptorul la 180°C. Aluatul se mulează în forme de brioșe. Se dau la cuptor pentru 10 minute. Se scot și se lasă să se răcească.

    Ciupercile și ardeiul gras se sotează cu uleiul de măsline într-o tigaie. Se lasă până când ciupercile se închid la culoare. Se adaugă spanacul. Se lasă până când se înmoaie.  Compoziția de legume se adaugă în interiorul aluatului.

    Într-un vas se adaugă ouăle, laptele și condimentele. Se bat cu telul. Când s-au omogenizat, se toarnă peste legume. Se dau din nou la cuptor pentru 30-45 de minute.

    Se pot păstra la frigider în vase închise etanș. Atunci când le serviți se pot reîncălzi.

    Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

    Îți recomandăm să te uiți și la acest video

    Te-ar mai putea interesa