Supa de rosii cu galuste

TOTUL DESPRE MAME

    Ingrediente(pentru circa 2,5 l) :
    ~1 morcov mare
    ~2-3 cartofi maricei
    ~1/2 telina mica
    ~1 kg de rosii(aproximativ)
    ~supa de pui(sau apa)
    ~sare, piper
    ~cimbru, rozmarin
    Pentru galuste:
    ~2 oua
    ~7-8 linguri gris~pregatesti galustele asa: bati ouale cu sare . Am adaugat apoi grisul in ploaie, cate o lingura pe rand, amestecand dupa fiecare pana am obtinut consistenta dorita.Pont: eu nu adaug ulei cum am vazut in majoritatea retetelor, le intareste!
    ~adaugi galustele in supa, dar numai dupa ce ai adaugat putina apa sau supa rece si ai dat focul la minim, sa nu clocoteasca! Inmuiati o lingurita in supa cateva secunde, apoi luati compozitie cu ea si scufundati-o in supa sa se desprinda galusca, usor, fara graba. Daca nu esti sigura, fa un test: pune doar o galusca sa vezi daca se imprastie, in cazul in care da(desi daca respecti ce ti-am spus, nu prea cred :)) inseamna ca mai trebuie putin gris sau supa e inca prea fierbinte.
    ~galustele fierb in 10 minute cu capac la foc mic! apoi mai lasati inca 10 minute cu capac, sa fie si mai pufoase
    ~adaugati sare,piper, cimbru si rozmarin

    ~sare

    Mod de preparare

    ~spalati legumele si taiati-le cubulete, apoi le punet

    Îți recomandăm și

    Te-ar mai putea interesa