Supă de pui cu spanac și parmezan
Se întunecă devreme și e frig. Intrăm în casă zgribuliți, ne scutărăm de zăpadă la intrare, calculăm în gând câte luni au rămas până la venirea primăverii, dar, brusc, ne înveselim! În bucătărie ne așteaptă o supă de pui delicioasă, cu spanac și parmezan. Iată că au și serile de iarnă avantajele lor!
Ingrediente:
- 1,5 litri de apă (mai completați pe parcurs dacă scade prea tare)
- 1 kilogram de carne de pui (pulpe inferioare, aripi)
- 2 morcovi
- 1 ceapă
- 1 păstârnac
- 3 ouă
- 2 căni de frunze de spanac proaspăt (sau 1 cană de frunze de spanac congelat)
- 1 cană de parmezan ras
- sare după gust
Cum se face? Puneți puiul la fiert, împreună cu morcovii, păstârnacul și ceapa. Când carnea e fiartă și se desprinde ușor de pe os, strecurați supa și dați carnea deoparte, eventual pentru alt fel de mâncare. Păstrați supa clară pentru supa noastră. Mixați bine ouăle într-un bol, până când devin spumă, și adăugați-le peste supă, amestecând în același timp. Adăugați frunzele de spanac și lăsați-le să fiarbă cel mult 10 minute dacă sunt proaspete, și un pic mai mult dacă sunt congelate. Adăugați sare după gust și, înainte de a servire, parmezan din belșug. Mmm, nu v-am spus că e delicioasă?