Sufleu de broccoli pentru o cină ușoară

Iulia Mirică
sufleu-de-broccoli-totul-despre-mame

Rețetă ușoară și nutritivă pentru cină – sufleu de broccoli

O cină ușoară precum acest sufleu de broccoli nu numai că îi va impresiona pe cei dragi, dar îi va și convinge să mănânce cu plăcere substanțele nutritive de care au nevoie. Secretul este să nu deschideți cuptorul mai devreme, pentru că nu vrem să se lase sufleul.

Ingrediente pentru sufleu de broccoli:

3 ouă mari
4 linguri de unt
2 buchete de broccoli
2 linguri de făină
1/4 linguriță de sare
1/4 linguriță de piper
1 1/2 căni cu lapte semidegresat
2 căni cu brânză Cheddar rasă
1 linguriță de muștar Dijon
2 linguri de pesmet

6 pași pentru a prepara sufleu de broccoli:

1. Ouăle se lasă să stea la temperatura camerei timp de 30 de minute. Se unge un vas de sufleuri cu 1 lingură de unt și se dă deoparte.

2. Broccoliul se taie în buchețele, se curăță și se mărunțesc tulpinile. Se gătește broccoliul la aburi – se adaugă într-un coș de aburi, se aduce o oală cu apă la punctul de fierbere, se acoperă și se lasă broccoliul pentru 4-6 minute sau până când se gătește.

3. Într-o cratiță mare, se topește restul de unt. Se adaugă făina, sarea și piperul și se amestecă, până când se omogenizează totul. Treptat, se adaugă laptele, se aduce la punctul de fierbere și se mai lasă 2 minute sau până când se îngroașă compoziția. Se adaugă 1 1/2 căni cu brânză rasă și muștarul și se amestecă, până când se topește brânza.

4. Se amestecă o cantitate mică de amestec fierbinte împreună cu gălbenușurile de ou, după care se adaugă înapoi în tigaie, amestecând constant. Se adaugă și broccoliul și se lasă să se răcească ușor.

5. Se bat albușurile bine într-un bol mare. Cu ajutorul unei spatule, se amestecă un sfert din compoziția de albușuri în tigaia cu broccoli, amestecând bine. Se repetă procedeul cu albușurile rămase. Se adaugă în vasul de sufleuri, se presară brânză rasă și pesmet.

6. Se gătește sufleul la 176 grade Celsius, pentru 35-40 de minute sau până când partea de sus se umflă, iar centrul pare gătit. Se lasă să se răcească pentru 15 minute înainte de servire.

Citește și:
Sufleu de cartofi
Sufleu de legume
Sufleu de conopidă

Te-ar mai putea interesa