Somon la cuptor – cina rapidă & hrănitoare

Iulia Mirică
somon-cu-iaurt-totul-despre-mame

  Preparatul gata cât ai zice pește – somon la cuptor

  Această rețetă de somon la cuptor este una dintre cele mai ușoare modalități de a găti fileuri întregi de somon. Este un preparat la fel de bun cald, precum și servit rece. Fie că doriți să gătiți peștele la grătar,  sau la cuptor, veți avea în maximum 25 de minute o cină delicioasă pentru întreaga familie și pentru musafiri. Preferabil este să cumpărați somon proaspăt, astfel putând ruga negustorul de pește să vi-l facă file, perfect pentru a-l pregăti direct.

  Ingrediente pentru 8-10 porții de somon la cuptor:

  pentru somon:

  3 kilograme de somon întreg file și dezosat
  8 crenguțe de rozmarin proaspăt
  ulei de măsline extra virgin

  pentru dressing:

  500 grame de iaurt natural degresat
  1 legătură de mărar
  sucul și coaja rasă de la 1 lămâie

  4 pași pentru a prepara somon la cuptor:

  1. Se preîncălzește cuptorul la 200ºC sau treapta 6 pe gaz. Se așază fileurile de somon cu partea cu piele în jos, într-un vas de cuptor. Se taie în jumătăți, în cazul în care nu încap în tavă.

  2. Se pun crenguțele de rozmarin deasupra și se stropește generos cu ulei de măsline. Se freacă ușor tot peștele cu această mixtură de ulei și rozmarin și se condimentează cu sare și piper.

  3. Se lasă la cuptor pentru aproximativ 20 de minute sau până când este gătit. De asemenea, puteți lăsa peștele pentru aceeași perioadă de timp pe un cuptor cu lemne de grădină.

  4. Între timp, se pregătește dressingul cu iaurt. Se amestecă iaurtul cu mărarul, coaja rasă de la o lămâie și suc de lămâie. Când este gata somonul, se dă la o parte pielița, se taie în bucăți mai mici și se stropește cu acest sos. Preparatul poate fi servit alături de o salată de vară și de cartofi copți.

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa