Scoici Saint Jacques la tigaie

Iulia Mirică
Scoici-Saint-Jacques-totul-despre-mame

Rețetă aromată de scoici Saint Jacques la tigaie

Dacă doriți un preparat ușor și romantic, această rețetă de scoici Saint Jacques la tigaie este rapidă, dulceagă, fragedă și aromată. Veți avea nevoie de câteva ingrediente și pentru a prepara un sos delicios, care să meargă perfect cu scoicile. Iată ce pași trebuie să urmați pentru a avea gata o cină pentru 2-3 persoane!

Ingrediente pentru scoici Saint Jacques la tigaie:

450 grame de scoici Saint Jacques spălate și uscate
1 lingură de unt nesărat
1 lingură de ulei de măsline extra-virgin
sare mare
piper negru proaspăt măcinat

pentru sos:

3 linguri de unt nesărat, tăiat în 6 bucăți
2 linguri de ceapă eșalotă medie tocată cubulețe
1/4 cană de vin alb sec
1/4 cană de ierburi proaspete tocate mărunt (pătrunjel, arpagic)
1/4 linguriță de coajă rasă de lămâie
sare mare
piper negru proaspăt măcinat
2-3 felii de lămâie pentru servire

5 pași pentru a prepara scoici Saint Jacques la tigaie:

1. Se îndepărtează fiecare mușchi abductor dur de pe fiecare scoică Saint Jacques. Unele scoici sunt vândute cu mușchiul deja îndepărtat. Se clătesc sub un jet de apă rece, după care se așază pe un pat de prosoape de hârtie, deoarece umiditatea de la suprafață împiedică rumenirea.

2. Se încălzește o tigaie la foc mediu-mare pentru 1-2 minute. Se adaugă uleiul și untul, dacă utilizați, și se lasă până când se topește untul. Se adaugă scoicile în tigaie, într-un singur strat. Se asezonează cu sare și piper și se lasă netulburate până când se rumenesc pe o parte, 2-4 minute. Cu un clește, se întorc și se lasă să se rumenească 2-4 minute și pe cealaltă parte.

3. Se închide focul, se transferă scoicile pe o farfurie și se lasă la cald. Se lasă 1 minut tigaia să se răcească înainte de a face sosul.

4. Se pune tigaia pe foc iar, se adaugă o bucată de unt și se lasă să se topească. Se adaugă ceapa mărunțită, lăsându-se până când începe să se înmoaie, pentru aproximativ 1 minut. Se adaugă vinul și se fierbe până când scade la jumătate compoziția, 1-2 minute.

5. Se adaugă ierburile și coaja de lămâie, se reduce căldura la mic, se adaugă restul de unt și se amestecă în mod constant, până când se topește untul în sos. Se readaugă scoicile în tigaie și se încălzesc un pic. Se servește preparatul cu felii de lămâie sau în combinaţie cu legume trase la tigaie.

Citeşte şi:
2 rețete de pește pentru Revelion
Când îi dăm bebelușului peşte şi fructe de mare?
Peştele şi fructele de mare în dieta gravidei
Paella cu fructe de mare

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa