Salată de vinete fierte cu conopidă
Există feluri de mâncare pe care le iubim necondiționat, cum ar fi salata de vinete (și cred ca fiecare poate face o listă luuungă de astfel de mâncăruri mult îndrăgite). Dar ce-ar fi dacă am schimba un pic rețeta tradițională, dacă am fierbe vinetele și am mai adăuga și niște conopidă? Dar nu vă mai zicem nimic, ci invităm să trageți o fugă până la piață, să preparați această salată și săne spuneți cum vi s-a părut.
Ingrediente:
- 5-6 vinete mici
- 1 conopidă mică
- uleidupă gust
- 200 de grame de iaurt
- 1 lingură de smântână
- 2 lingurițe de muștar
- 1 ceapă mică
- sare și piper după gust
- boia dulce
- măsline negre pentru decor
- Cum se face? Este o salată care se face în doi timpi, trei mișcări și o conopidă! Iată mai exact: curățați vinetele de coajă și tăiați-le cubulețe, după care puneți-le la fiert în apă clocotită cu sare. Desfaceți conopida în buchețele mici și puneți-o la fiert în apă cu sare. Când sunt fierte, puneți legumele la scurs într-un castron și pasați-le până când se transformă într-o pastă omogenă. Adăugați pe rând muștarul, uleiul, iaurtul și smântâna. Adăugați și o ceapă mică tăiată cubulețe, sare și piper după gust, decorați cu puțină boia dulce, măsline negre și orice vă mai trece prin cap. E gata! Cum vi se pare?