Rețetă ușoară – salată de somon și brânză feta
Dacă doriți un preparat ușor pentru masă, atât ca modalitate de preparare, cât și pentru o digestie ușoară după consumarea lui, vă sugerăm această rețetă de salată de somon și brânză feta. Recomandat este să cumpărați somon proaspăt din piață, decât să achiziționați clasicul somon afumat din supermarketuri, dar, dacă nu găsiţi, şi acela este bun. Iată cum puteți prepara și voi această rețetă sănătoasă și ușoară pentru cei dragi, în propria bucătărie! Ingredientele pregătite ajung pentru 4 porții.
Ingrediente pentru salată de somon și brânză feta:
pentru salată:
1/4 linguriță de sare
1/4 linguriță de praf de usturoi
1/4 linguriță de ghimbir ras
1/4 linguriță de pătrunjel verde tocat
1/4 linguriță de piper
4 fileuri de somon
140 grame de salată verde
1 castravete mare tocat mărunt
1 roșie mare mărunțită şi nişte măsline
1/2 cană de brânză feta mărunțită
pentru vinegretă:
1/4 cană de oțet de mere
1 lingură de muștar Dijon
1 linguriță de zahăr
sare și piper, după gust
1/2 cană de ulei de măsline extra-virgin
4 pași pentru a prepara salată de somon și brânză feta:
1. Pentru a prepara vinegreta, se amestecă oțetul, muștarul, sarea, piperul și zahărul într-un bol. Se amestecă în mod costant, adăugând uleiul treptat, până când obțineți un sos îngroșat. Se lasă la frigider, până când faceți salata.
2. Pentru a prepara salata, se combină condimentele și se stropesc fileurile de somon. Se înmoaie un prosop de hârtie în ulei de gătit și se unge grătarul. Se plasează fileurile de somon, cu pielea pe grătar.
3. Se gătește somonul la foc mediu pe grătar timp de 10-12 minute sau până când este gata. Puteți testa cu o furculiță frăgezimea acestuia.
4. Într-un castron mare, se adaugă salata verde spălată bine în prealabil și mărunțită, alături de castraveți, roșii și brânza fete. Se împarte această salată în 4 farfurii, peste care se adaugă fileurile de somon. Somonul se stropește cu vinegreta de oțet de mere și se poate servi.