Salată de paste cu sos pesto

Iulia Mirică
pesto

Rețetă ușoară pentru cină – salată de paste cu sos pesto

Această rețetă de salată de paste cu sos pesto are arome estivale îndrăznețe, fiind preparată cu roșii, porumb, fasole neagră și pesto picant, preparat freș.

Este un fel de mâncare vegetarian, care merge perfect pentru o cină ușoară, dar poate fi oferit și ca alternativă vegetariană atunci când faci un grătar. Ingredientele pregătite mai jos ajung pentru aproximativ 4 porții, dacă sunt consumate ca preparat principal. Dacă le acompaniezi cu o friptură, porțiile pot deveni din 4, 8. Timpul de preparare este de aproximativ 20 de minute, iar cel de gătire de 10 minute.

INGREDIENTE

pentru salată:

230 grame de paste
400 grame de fasole neagră, gătită în prealabil
300 grame de roșii cherry, feliate
1/2 cană de boabe de porumb
1/2 cană de feta mărunțită sau avocado tăiat mărunt

pentru pesto picant:

1 cană cu pătrunjel proaspăt
1 cană cu busuioc sau coriandru proaspăt
1-2 ardei jalapeno, tocat grosier (fără semințe și nervuri)
zeama de la 1 lămâie medie
1 cățel de usturoi zdrobit
1/2 linguriță de sare
1/2 pahar de migdale sau semințe de dovleac
1/2 cană cu ulei de măsline
piper negru proaspăt măcinat

PREPARARE

1. Se fierbe apa într-o oală mare. Pastele se gătesc până când devin al dente, conform indicațiilor de pe pachet. Înainte de a le scurge, se păstrează o cană cu apa în care au fost gătite pastele. Se scurg pastele și se readuc în oală. Se dau deoparte.

2. Semințele de dovleac se rumenesc într-o tigaie mică, la foc mediu, amestecând frecvent, până când se rumenesc ușor pe margini. Se pun deoparte să se răcească.

3. Pentru a face sosul de pesto, se combină plantele aromatice, ardeiul iute, lămâia, usturoiul și sarea într-un procesor de alimente. Se adaugă semințele de dovleac. Se amestecă iar și se adaugă treptat și uleiul de măsline.

4. Se toarnă suficient peste paste astfel încât să fie acoperite complet. Se adaugă câțiva stropi de apă peste paste și se amestecă bine. Se transferă pastele într-un castron mare, se adaugă fasolea neagră, feliile de roșii cherry, boabele de porumb și brânza feta sau bucățelele de avocado. Se amestecă bine compoziția. Această salată are un gust mai bun dacă o lași puțin să se marineze, pentru aproximativ 30 de minute.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa