Salata de bulgur cu avocado, rodie şi salată verde. Delicioasă și rapidă

Raluca Dumitrică
Salata de bulgur farfurie mâncare
Salata de bulgur cu avocado, rodie şi salată verde este o salată simplissimă, care se va mânca la fel de repede precum se face.

Salata de bulgur este delicioasă!

E vremea cinei și nu știi ce să pregătești de mâncare pentru întreaga familie? Salata de bulgur cu avocado, rodie şi salată verde este delicioasă și poate fi servită drept garnitură la numeroase alte preparate pe bază de carne sau peşte. Încearcă și tu această rețetă ușoară, care se prepară fără prea mult efort!

Salata de bulgur cu avocado, rodie şi salată verde este o salată simplissimă, care se va mânca la fel de repede precum se face. Bulgurul se găseşte la magaznele cu preparate orientale, dar şi în marile supermarketuri, de unde poate fi achiziţionat gata ambalat sau vrac.

Salata de bulgur cu avocado, rodie și salată verde. Ingrediente pentru 4 porţii:

250 de grame de bulgur

1 salată verde

1 avocado potrivit de copt

1 rodie

1 legătură de ceapă verde

1 jumătate de praz

8 linguri de ulei de măsline

1 jumătate de legătură de pătrunjel

zeama de la o lămâie

sare şi piper după gust.

Cum se prepară salata de bulgur:

Bulgurul se pune într-o oală cu apă fierbinte pe aragaz (proporţia este 1 cană de bulgur la 2 căni de apă), fără a se fierbe. Se acoperă cu un capac şi se lasă acolo până când se absoarbe apa, iar el îşi măreşte volumul. Separat, spălăm salata foarte bine şi o tăiem mărunt, curăţăm avocadoul şi îl tăiem la rândul lui bucăţi mici, adăugăm ceapa sau prazul la fel de mărunt tăiate şi seminţele pline de suc de la o rodie. Totul se amestecă cu bulgurul şi cu uleiul de măsline, se adaugă pătrunjelul tocat, zeama de la lămâie, sarea şi piperul în funcţie de dorinţă şi salata e gata de mâncat.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa