Salata cu quinoa – o reţetă rapidă, săţioasă şi sănătoasă

Raluca Dumitrică
salata cu quinoa bol
Iată o idee minunată: salata cu quinoa şi legume! Uleiul de rapiţă se încălzeşte la foc mediu. Adaugă usturoiul şi ceapa tocată şi căleşte-le 3-4 minute.

Alege în lipsa timpului salata cu quinoa. Este uşoară şi se face imediat! Când eşti în pană de timp, o rețetă rapidă şi uşoară de salată, care-ţi şi ţine de foame, dar e şi foarte gustoasă şi pe placul celor mici, e ceea ce îţi trebuie! Iată o idee minunată: salata cu quinoa şi legume!

Lipsa timpului te poate face să intri în panică când e vorba de pregătirea mesei, dar noi avem o soluţie pentru tine: o salată care se prepară extrem de rapid (în numai o jumătate de oră, te-ai şi aşezat la masă), fresh şi revigorantă, dar şi foarte săţioasă. Ingredientul principal este quinoa, o semi-cereală foarte bogată în proteine, dar care mai conţine şi mult calciu şi fier.

Legume şi quinoa, combinaţia pentru o salată reuşită

În afară de quinoa, în salata cu quinoa se mai adaugă mai multe legume: de la roşii şi castraveţi până la morcovi şi ardei gras. Partea bună este că poţi adăuga legume după propriile preferinţe. Poţi pune porumb, mazăre sau fasole verde, totul după bunul plac. Ceea ce contează este să foloseşti cât mai multe legume, pentru că, dacă salata este colorată, îţi vei lua mai mulţi nutrienţi!

Ingrediente pentru salata cu quinoa

  • 1 linguriţă de ulei de rapiţă
  • 1 lingură de usturoi mărunţit
  • 1/4 ceaşcă de ceapă tocată
  • 2 şi 1/2 ceaşcă de apă
  • 1 linguriţă de sare
  • 2 ceşti de quinoa
  • 3/4 ceaşcă de roşii tăiate
  • 3/4 ceaşcă de morcovi rondele
  • 1/2 ceaşcă de ardei gras tăiat
  • 1/2 ceaşcă de castraveţi
  • 1/4 ceaşcă de ceapă
  • 1 şi 1/2 lingură de coriandru proaspăt
  • 1 lingură de mentă proaspătă, tăiată
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 3 linguri de oţet balsamic

Mod de preparare pentru salata cu quinoa

Uleiul de rapiţă se încălzeşte la foc mediu. Adaugă usturoiul şi ceapa tocată şi căleşte-le trei-patru minute, până devin translucide. Toarnă apă şi adaugă sarea, lăsând lichidul să fiarbă, iar apoi adaugă şi quinoa. Acoperă-le şi lasă-le la foc mic timp de 20 de minute. Scurge quinoa de apă şi pune-o într-un bol, iar după ce s-a răcorit puţin pune-o la frigider să se răcească bine.

Citește și: Când îi dăm bebeluşului quinoa?

Pune roşiile, morcovii, ardeiul gras, castraveţii şi ceapa în bolul cu quinoa rece, presară coriandru, mentă şi puţină sare şi piper. Peste ingrediente adaugă ulei de măsline şi oţet balsamic, iar apoi amestecă încet. Poftă bună!

Iată o rețetă delicioasă de quinoa cu prune, potrivită copiilor cu vârste începând de la 8 luni!

Andreea Marinescu/andreearaicu.ro

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa