Salată de ton cu cartofi. O mâncare caldă și delicioasă

Iulia Mirică
salata de ton cu cartofi caldă
Ne vom folosi de o conservă de ton, pentru a face o cină rapidă și sănătoasă, și anume salata de ton cu cartofi caldă.

Salata de ton cu cartofi caldă este o opțiune delicioasă de cină pentru întreaga familie. Combinația de gusturi, textura cremoasă și rapiditatea cu care se pregătește te vor face să o adori.

Vreți să aveți la îndemână o rețetă simplă și bună, perfectă pentru serile în care ajungeți târziu acasă și întreg tribul este înfometat? Iată o rețetă pentru salata de ton cu cartofi caldă. Se face din cartofi noi și pesto. Nu va dezamăgi pe nimeni!

Conserva clasică de ton devine un preparat sănătos cu ajutorul acestei rețete, iar dressingul de pesto dă un plus de savoare.

Beneficiile consumului de ton

Tonul este o excelentă sursă de proteine, esențiale pentru dezvoltarea și întreținerea țesuturilor musculare, a pielii, a părului și a altor structuri celulare. Proteinele sunt, de asemenea, importante pentru susținerea sistemului imunitar.

Tonul este o sursă bogată de acizi grași omega-3, în special de acid eicosapentaenoic (EPA) și acid docosahexaenoic (DHA). Acești acizi grași sunt benefici pentru sănătatea inimii, având proprietăți antiinflamatorii și contribuind la menținerea unui nivel sănătos de colesterol.

În mai puțin de jumătate de oră veți avea gata o cină ușor de preparat și gustoasă, perfectă pentru această perioadă, în care cartofii noi reprezintă vedeta incontestabilă a sezonului.

Salata de ton cu cartofi caldă. Ingrediente pentru 4 porții

650 g cartofi noi • 2 linguri pesto • 4 linguri ulei de măsline • 8 roșii cherry • 175 g ton (din conservă) • 200 g fasole verde • 1 buchet de baby spanac

Mod de preparare

Cartofii se spală și se curăță cu ajutorul unui burete nou de vase. Se pune o oală cu apă la fiert și se adaugă și cartofii tăiați pe jumătate când începe să fiarbă apa. Din momentul în care se ajunge iar la punctul de fierbere, se lasă aproximativ 8-10 minute, până se înmoaie cartofii.

Între timp, se amestecă într-un bol cele 2 linguri de pesto cu uleiul de măsline, pentru a face un dressing de salată. Roșiile cherry se spală și se taie în jumătăți, iar tonul se scurge de uleiul din conservă.

Fasolea verde se adaugă în oala cu apă și cartofi în ultimele 3 minute ale timpului de gătit. Se scurg cartofii și fasolea verde și se pun într-un castron de salată. Se adaugă și spanacul, astfel încât să preia puțin din căldura legumelor. Se condimentează cu sare și piper.

Se adaugă și roșiile și tonul deasupra și se stropesc cu dressingul de pesto. Se amestecă ușor totul și salata de ton cu cartofi este gata!

Dacă ți-a plăcut această rețetă îți recomandăm și:

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa