Rețete rapide: roast beef și smoothie de kiwi

Delia Grigoroiu
Roast beef / Totul despre mame
Roast beef de-li-cios
Roast beef / Totul despre mame
Roast beef de-li-cios

După cel mai gustos roast beef merge un smoothie de kiwi!

Disclaimer: Aceasta nu e o rubrică scrisă de specialiști culinari, așa că fiți indulgenți. Nu sunt o bucătăreasă iscusită. Nici vreo aspirantă la „Master-Șefa” familiei, sunt doar o mamă mereu pe fugă. Intru în bucătărie zilnic și gătesc numai bucate care se pregătesc repede și bine. Pentru mine și familia mea.

Astăzi vă prezint un fel principal, roast beef, care se poate asorta după bunul plac cu orice garnitură și o băutura-desert.

Roast beef a l’italiano (cu salată/cartofi la cuptor/orez/legume)

Rețeta de roast beef e un secret de familie din zona Toscana, Italia, așa că o scriu repede și fug, să nu mă prindă cineva că dau din casă. Este felul de mâncare florentin pe care mama mea mi-l prepară de fiecare dată când vine sau mergem noi în vizită. Ce mai tura vura, e un fel de salata boeuf!

Ingrediente pentru roast beef a l’italiano

– 1 kg de mușchi de vită proaspătă/tânără/vrăbioară
– un bol de supă de pui
– ulei de măsline
– o căpățână de usturoi
– o crenguță de rozmarin
– sfoară de legat carnea
– vin alb
– sare, piper

Curăță mușchiul de pielițe, condimenteză-l cu sare și piper, crestează din loc în loc buzunărașe în care se bagă usturoiul tăiat bucățele, apoi leagă carnea cu sfoară speciala. Când e gata, îl ungi cu ulei de măsline și îl înfășori cu crenguțe de rozmarin.

Aduci carnea într-o oală în care ai turnat uleiul de măsline, o perpelești 3 minute pe fiecare parte până prinde o crustă, la foc tare, apoi torni peste un pahar de vin alb, bolul de supă și o lași încă 15 minute să se întrepătrundă. Când e gata o poți învârti din nou în sosul rămas în oală pe care să nu cumva să îl arunci, e delicios și o să vă bateți pe el când veți decide cine va linge oala. Carnea se taie feliuțe și vei observa că la mijloc e în sânge, cam așa trebuie să arate. Dacă nu îți place așa, o mai poți lăsa încă 5 minute să se mai frigă. Feliuțele de carne se stropesc cu sosul mai sus menționat și se servesc cu orice garnitură dorești sau poftești: orez, cartofi la cuptor sau natur cu pătrunjel peste, cu o salată mare sau chiar cu legume la grătar. Orice ai alege să pui lângă, va fi bun bun!

Mai găsești două variante de a face roast beef-ul la prietenul meu cel mai bun, Jamie Oliver și la maestrul bucătar de pe meleagurile noastre, Adi Hadean.

Smoothie de kiwi / Totul despre mameAcum merge o băutură bună de kiwi!

Dupa roast beef merge un smoothie de kiwi care ajută la digestie, fiind în combinație cu puțin ananas delicios.

Ingrediente pentru smoothie de kiwi

Așadar: 3 kiwi, câteva bucăți de ananas proaspete sau din compot, o linguriță de ulei de cocos, un pahar de apă. Toate se dau în blender și  se beau cât a-i zice „smoothie iam-iam”, fix cât să nu mai ai cu ce să faci poze pentru demonstrație.

Poftă bună!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa