Păstrăv cu legume la cuptor

TOTUL DESPRE MAME
păstrăv cu legume

Când ești lipsită de inspirație și de timp poți încerca această rețetă de păstrăv cu legume la cuptor. Este gata foarte repede și poate fi consumat atât de adulți, cât și de copii.

Ingrediente pentru păstrăv cu legume la cuptor

4 păstrăvi eviscerați • 4 cartofi mari • 1 morcov mare • 1 ceapă mare • 2 roșii mari • usturoi • unt • pesmet • lămâie • busuioc • cimbru • ulei de măsline • vin alb sec • sare • piper

Mod de preparare

Se spală bine cei 4 păstrăvi.

Se pregătește un mujdei simplu, doar cu usturoi și ulei. Se amestecă aproximativ 100 grame unt cu sare, piper, busuioc, cimbru. Când acestea au consistența unei paste omogene, se pun două linguri generoase de mujdei și se continuă mixarea. Cu pasta astfel obținută, se umplu cei 4 pești. Se stropesc apoi cu ulei de măsline, sare și zeama unei lămâi mari. Se pune folie deasupra și se dă la rece pentru aproximativ o oră.

Între timp, se pregătesc legumele. Cartofii curățați și spălați, se taie cuburi mari. Ceapa, morcovul și roșiile se taie rondele. Se unge o tavă cu unt și se așează legumele.

Se încinge bine cuptorul la 180-190°C. Se pune tava cu legumele în partea de jos a cuptorului și se adaugă o cană de apă, condimente după gust și o cană de vin alb sec. Deasupra tăvii, se pune grătarul aragazului pe care se așează păstrăvul dat prin pesmet. Se lasă la cuptor aproximativ 40-50 de minute. Dacă timpul de coacere diferă, se scot legumele când cartoful este copt și peștele când pesmetul capătă o nuanță aurie.

Se servește cald. Adulții pot bea alături un pahar de vin alb sec.

Te-ar mai putea interesa