Masa în familie: pui cu pesto și legume

Iulia Mirică
pui cu pesto

Stilul culinar mediteranean poate fi adus mai aproape de farfuria celor dragi cu această rețetă de pui cu pesto și legume. Sănătoasă, fără gluten și bogată în fibre (legumele) și proteinele (puiul), rețeta aceasta poate fi gata în aproximativ 30 de minute.

O porție de pui cu pesto și legume este un preparat perfect pentru zilele călduroase de vară, fiind ușor, colorat și delicios. Ce mămică nu și-ar dori să aibă gata atât de repede o cină gustoasă și hrănitoare pentru întreaga familie? Nu rămâne decât să iei ingredientele din piață și / sau supermarket și să ceri ajutorul piticilor în bucătărie, dacă dorești

INGREDIENTE

2 linguri de ulei de măsline extra-virgin
450 grame de copane de pui, dezosate
1/3 cană de roșii uscate, scurse de ulei
450 grame de sparanghel
1/4 cană de pesto
1 cană de roșii cherry, galbene și roșii

PREPARARE

  1. Pulpele e pui se dezosează și se curăță de pieliță. După aceea, se taie în fâșii. După ce se scurg roșiile uscate de uleiul din borcan, se taie în jumătăți sau chiar și mai mici. Sparanghelul se clătește bine, se taie marginile și se taie în jumătăți dacă este prea mare. Roșiile cherry se spală bine sub un jet de apă rece, după care se înjumătățesc.
  2. Se încălzește o tigaie mare, la căldură medie, se adaugă 2 linguri de ulei de măsline, fâșiile de pui și se asezonează puiul generos cu sare. Se adaugă și jumătate din cantitatea de roșii uscate și se lasă să se gătească ingredientele pentru 5-10 minute, la temperatură medie, întorcând puiul de câteva ori, până când este gătit complet. Se scot puiul și roșiile din tigaie și se lasă uleiul.
  3. Se adaugă sparanghelul, se asezonează generos cu sare, după care se adaugă restul de roșii uscate și se gătesc, la temperatură medie, pentru 5-10 minute, până când este gata sparanghelul. Se scoate pe o farfurie.
  4. Se adaugă puiul din nou în tigaie, se adaugă pesto, se amestecă pentru a acoperi bine puiul și se lasă pe foc 1-2 minute sau până când se reîncălzește puiul. Se închide focul. Se adaugă roșiile cherry înjumătățite, se amestecă bine cu pesto și pui. Se adaugă puiul și roșiile alături de sparanghel, pe farfurii.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa