Chiar dacă ar fi mai simplu să cumperi ravioli din comerț, e mult mai indicat să-I pregătești acasă, cu ingrediente alese de tine. Din acest motiv, ravioli cu spanc și ricotta merită tot efortul.
Timp de pregătire: 60 minute
Timp de coacere: 5 minute
Porții 4
Se poate păstra la frigider
INGREDIENTE
Paste
300 gr făină 00 + câteva grame pentru întins foaia
3 ouă mari
1 linguriță sare
1 linguriță ulei de măsline
Umplutură
250 gr baby spanac
100 g spanac ricotta
50 gr parmezan dat pe răzătoare
1 albuș de ou
Un vârf de cuțit de nucșoară
Sos
3 lingurițe ulei de măsline
1 cățel mare de usturoi pisat
5 roșii mari decojite, fără semințe, pasate bucăți mari
MOD DE PREPARARE
Pentru început, pregătește pastele. Cerne făină într-un bol și peste ea adaugă oul, sarea și uleiul. Amestecă-le bine cu o lingură de lemn, apoi frământă-le bine cu mâna până se omogenizează. Mută aluatul pe masa pe care ai presărat făină și frământă-l câteva minute pe toate părțile.
Când e gata (nu se lipește de mâini), fă o bilă mare pe care o tai în două. O jumătate o pui deoparte în vas cu fața secționată în jos și acoperi vasul cu folie alimentară.
Cealaltă jumătate o pui pe masa de lucru pe care ai presărat făină. Apasă puțin aluatul cu podul palmei, după care întinde-l bine cu sucitorul. Foaia obținută ar trebui să aibă aproximat 40-50 de centrimetri și 1,15 mm grosime.
În foaia astfel întinsă taie forme cu aparatul special pentru ravioli sau cu un pahar.
Călește spanacul în tigaie. Pune-l apoi într-un bol să se răcească, după care adaugă restul ingredientelor și amestecă bine.
Pune câte o linguriță din umplutură în mijlocul fiecărei forme de ravioli și umezește marginile cu un pic de apă. Pliază ca să obții plicuri pe care le fierbi în apă ca pe orice alt fel de paste.
Ca să pregătești sosul, încinge ulei în tigaie. Adaugă usturoiul și roșiile și încălzește-le. După ce au fiert raviolii pune-le în sos și servește-le.
Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.