Rasol de vită

Iulia Mirică
rasol-de-vita-totul-despre-mame

    Preparatul perfect pentru weekend – rasol de vită

    Weekendurile sunt momentele când mămicile ocupate au puțin mai mult timp liber, așa că pot prepara această rețetă aromată de rasol de vită. Modalitatea de preparare este foarte ușoară, însă preparatul va avea nevoie de mai mult timp de supraveghere.

    Iată ce pași trebuie să urmați pentru o cină gustoasă, care se potrivește și cu un pahar cu vin pentru cei mari!

    Ingrediente pentru rasol de vită:

    3 bucăți de rasol de vită
    1/3 praz
    120 grame de morcovi mici-medii
    160 grame de ciuperci
    250 grame de cartofi dulci
    75 mililitri de vin roșu
    75 mililitri de supă de vită
    1,5 linguri de unt
    sare de mare
    piper negru proaspăt măcinat
    coajă de lămâie

    pentru a condimenta carnea:

    3 căței de usturoi
    1,5 linguri de rozmarin uscat
    1,5 linguri de oregano
    35 mililitri de ulei
    sare de mare
    piper negru proaspăt măcinat

    5 pași pentru a prepara rasol de vită:

    1. Usturoiul se curăță și se zdrobește, adăugându-se într-un bol mic, alături de jumătate din cantitatea de rozmarin, jumătate din cantitatea de oregano, 1-2 linguri de ulei, sare de mare, piper negru proaspăt măcinat și se amestecă bine.

    2. Carnea se curăță de pielițe, iar cu ajutorul unui cuțit se fac câteva incizii, în care introduceți câte o cantitate mică de pastă de usturoi.

    3. Prazul se taie rondele subțiri și se aranjează pe fundul unui vas de cuptor. Se adaugă și restul de pastă de usturoi și bucățilele de rasol de vită. Morcovii, cartofii și ciupercile se curăță, se spală bine sub un jet de apă rece, se scurg de apă și se taie în bucăți potrivite. Se adaugă peste rasolul de vită.

    4. Se condimentează compoziția cu sare și piper, se mai stropește cu uleiul rămas, se adaugă și untul tăait felii și se dă la cuptor, pentru aproximativ o jumătate de oră, la foc mediu.

    5. După 30 de minute, se scoate vasul pentru a întoarce bucățile de rasol de vită pe partea cealaltă, se adaugă vinul, zeama de la supa de vită, puțină coajă rasă de lămâie și se mai lasă la cuptor pentru aproximativ 40 de minute, la foc mic, sau până când carnea se rumenește și este gătită.

    Citește și:
    Chifteluțe suedeze cu sos alb
    Piept de pui cu broccoli și lămâie
    Sosuri pentru fripturi

    Îți recomandăm și

    Te-ar mai putea interesa