Quesadilla cu pui

Iulia Mirică
quesadilla-cu-pui-totul-despre-mame

Rețetă de quesadilla cu pui

Câteodată, putem să ne abatem de la rețetele și gusturile tradiționale și putem încerca ceva precum quesadilla cu pui. Dacă o faceți acasă, puteți avea incredere în ingredientele din compoziția sa, neratând un gust delicios, pe care îl puteți împărtăși cu întreaga familie.

Ingrediente pentru quesadilla cu pui:

2 linguri de ulei de măsline
900 grame de piept de pui fără piele
sare
piper negru proaspăt măcinat
2 linguri de condimente cajun
1 ceapă mare tăiată felii
1 ardei gras verde
1 ardei gras roșu
1 ardei gras galben
12 linguri de unt
12 lipii libaneze
2 1/2 căni de brânză gouda rasă

pentru sosul Pico de Gallo:
12 roșii cherry
3 cepe
2 cești cu frunze proaspete de coriandru
2-3 ardei jalapeno
1 limetă
sare

5 pași pentru a prepara quesadilla cu pui:

1. Se încălzește o lingură de ulei de măsline într-o tigaie, la foc mare. Se presară puiul cu sare, piper și condimentele cajun. Se adaugă carnea de pui în tigaie și se gătește la foc mediu-mare, aproximativ 4 minute pe fiecare parte sau până când este gata. Se dă la o parte.

2. Se adaugă uleiul de măsline rămas (1 lingură) în tigaie, tot la foc mare. Se adaugă ceapa feliată și ardeiul curățat de semințe și tăiat mărunt și se lasă până când ardeii prind o culoare mai maronie, aproximativ 3-4 minute. Se dau la o parte.

3. Se pune 1/2 lingură de unt într-o altă tigaie, la foc mediu, și se pune lipia în tigaie. Apoi, construiți quesadilla punând prima oară stratul de brânză rasă, după care aranjați puiul tăiat mărunt și ardei gătiți. Se mai acoperă cu puțină brânză rasă, după care se adaugă a doua lipie.

4. Când prima lipie este aurie, întoarceți cu grijă quesadilla pe cealaltă parte, adăugând încă 1/2 lingură de unt în tigaie. Continuați să gătiți până când devine aurie și cealaltă lipie. Repetați procedeul cu celelalte lipii rămase și umplutura.

5. Pentru a face sosul Pico de Gallo, care se servește cu quesadilla, se taie cantități egale de roșii și ceapă. Coriandrul se taie mai mare. Ardeiul jalapeno se feliază în jumătate, se scot semințele și se toacă foarte mărunt. Se adaugă toate ingredientele într-un bol, peste care care se scurge zeama de la jumătate de limetă. Se condimentează cu sare și se amestecă, până când toate ingredientele s-au combinat.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa