Pui cu miere şi ghimbir

Iulia Mirică

Rețetă delicioasă de pui cu miere și ghimbir

Acest pui cu miere și ghimbir are un gust dulceag, cu tente aromatice de lămâie. Puteți să-l serviți alături de orez, pe care puteți adăuga sosul în care a fost gătit puiul, sau de cartofi noi copți la cuptor cu ierburi aromatice. Rețeta este perfectă pentru 4 persoane, având nevoie de aproximativ 45 de minute pentru a o prepara. Puiul cu miere și ghimbir va transforma o cină obișnuită în familie într-o experiență culinară pe care cei dragi vor vrea cu siguranță să o repete.

Ingrediente pentru pui cu miere și ghimbir:

2 linguri de oțet balsamic
1 lingură de miere
1/3 ceașcă de ghimbir proaspăt tocat
2 lingurițe de garam masala (amestec de condimente indiene, disponibil în hypermarketuri)
1 1/2 lingurițe de coriandru măcinat
1 linguriță de chimen
1 lingură de sare
1 linguriță de piper negru proaspăt măcinat
3 1/2 lingurițe de coajă rasă de lămâie
4 pulpe de pui (tăiate în coapse și copane)
2 lingurițe de zahăr
4 linguri de unt nesărat
2 linguri de ulei de canola
2 linguri de suc de lămâie proaspăt
felii de lămâie verde (pentru servire)

4 pași pentru a prepara pui cu miere și ghimbir:

1. Se preîncălzește cuptorul la 200°C. Într-un bol, amestecați oțetul, mierea, ghimbirul, garam masala, coriandrul, chimenul, sarea, piperul și 3 lingurițe de coajă de lămâie. Se amestecă toate ingredientele, puiul se înțeapă cu o furculiță de mai multe ori, fiecare bucată în parte.

2. Se toarnă sosul într-o pungă resigilabilă, se introduce și puiul și se amestecă, până când este condimentat tot puiul. Într-un alt bol, se amestecă zahărul împreună cu restul cojii de lămaie.

3. Într-un vas termorezistent se adaugă 2 linguri de unt peste uleiul încălzit puțin în prealabil. Se adaugă puiul și se gătește pentru aproximativ 5 minute. Se scoate, se presară zahărul și coaja de lămâie și se lasă la cuptor încă 25 de minute sau până când este gătit puiul.

4. Sucul de lămâie și restul de unt se pun peste puiul din tavă. Puiul se servește cu sucul în care a fost gătit și cu felii de lime.

Te-ar mai putea interesa