Pui cu fasole verde, dovlecei și curry (după 1 an)

Magda Popescu

    Cum vi se pare un prânz cu pui cu fasole verde, dovlecei și curry? Delicios, vă spun eu! Este un preparat cremos, în stil thailandez, puiul cu fasole și curry este o modalitate foarte bună de a introduce în meniul celui mic arome de ceapă verde, usturoi, ghimbir, busuioc.

    Îl puteți asezona cu orez brun aburit, pentru fibre suplimentare.

    INGREDIENTE

    Fasole verde tocată fin
    Dovlecei tocați cubulețe
    1 linguriță de ulei de măsline
    1 ceapa verde, tocată
    Usturoi
    O jumătate de linguriță de ghimbir ras proaspăt
    Carne de pui, tocată cubulețe
    O ceșcuță de lapte vegetal
    Frunze proaspete de busuioc

    PREPARARE

    1. Fasolea verde și dovleceii se pun la abur câteva minute până devin moi. Se clătesc apoi sub jet de apă și se lasă la rece.

    2. Uleiul se încălzește la foc mic. Se adaugă ceapa, usturoiul, ghimbiul și se fierb ușor, amestecând, câteva minute. Se adaugă laptele de cocos și se fierbe timp de aproximativ 5 minute pentru a lasa aromele să se amestece. Se adaugă carnea de pui și se fierbe până când carnea este preparată termic.

    3. Se adaugă și legumele. Fierbeți la foc mic, neacoperit, până când sosul se îngroașă puțin. Se adaugă restul condimentelor.

    Dacă ți-a plăcut acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

    Te-ar mai putea interesa și:
    Gazpacho cu țelină
    Cartofi umpluți cu brânză
    Piept de pui împachetat în bacon

     

    Îți recomandăm și

    Te-ar mai putea interesa