Pui în crustă crocantă

Iulia Mirică

Rețetă inedită de pui în crustă crocantă

Știați că puteți prepara pui în crustă crocantă de humus? Trebuie să mai adăugați puțină zeamă de lămâie și o salată cu ingrediente proaspete cumpărate din piață pentru o cină ușoară, proaspătă și sănătoasă, care va fi îndrăgită imediat printre prieteni sau membrii familiei. Humusul poate părea un topping neobișnuit, dar cu ajutorul său puteți obține o crustă colorată și crocantă pentru un pui preparat la cuptor. Gustul este cremos, cu tentă de alune și aromat. Câteva condimente adăugate, precum și usturoi proaspăt tocat, vor transforma această masă într-o experiență culinară perfectă. Gustul lămâii ne va duce cu gândul la rețetele mediteraneene, perfecte pentru o cină romantică sau pentru pofticioșii familiei.

Ingrediente pentru pui în crustă crocantă:

450 grame de piept de pui dezosat
1/2 cană de humus
1 cățet de usturoi
1/2 linguriță de boia de ardei dulce
1/4 linguriță de chimen
1/4 linguriță de chili
1 lămâie
1 linguriță de ulei de măsline

3 pași pentru a prepara pui în crustă crocantă:

1. Cuptorul se preîncălzește la 230°C. Într-o tavă sau un vas termorezistent puneți o foaie de copt, pe care ungeți-o puțin cu ulei de măsline. Spălați pieptul de pui și folosiți un șervet de hârtie pentru a elimina excesul de apă. Puneți pieptul de pui pe foaia de copt.

2. Usturoiul se curăță și se toacă mărunt. Într-un castron de sticlă, se combină humusul, usturoiul tocat, boiaua de ardei, chimenul și praful de chili. Cu ajutorul unei linguri, puneți amestecul cu humus deasupra puiului și răspândiți uniform compoziția până când este acoperit tot pieptul de pui.

3. Spălați bine o lămâie sub un jet de apă rece, tăiați-o în jumătate și stoarceți-o pe fiecare piept de pui. Introduceți preparatul în cuptorul preîncălzit și lăsați-l pentru 25-30 de minute sau până când puiul este gătit în interior, iar humusul se transformă într-o crustă crocantă.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa