Plăcintă cu somon

Iulia Mirică
placinta-cu-somon-totul-despre-mame

Alternativa ușoară și sănătoasă pentru cină – plăcintă cu somon

Puteți face o plăcintă cu somon într-unul din weekenduri, pentru cină, iar familia și invitații vă vor ruga să mai repetați această experiență culinară cu siguranță. Durează aproximativ 1 oră și 20 de minute prepararea, ingredientele pregătite fiind perfecte pentru 8 porții.

Ingrediente pentru plăcintă cu somon:

3 linguri de unt nesărat
1 ceapă roșie, tocată mărunt
225 grame de ciuperci, curățate și feliate
1/2 varză, scos miezul și mărunțită
1 lingură de oțet de vin roșu
sare de mare
piper negru proaspăt măcinat
1 lingură de ulei de măsline extra-virgin
500 grame de file de somon
2 foi de plăcine
2 căni cu orez brun gătit
2 ouă, unul fiert tare, celălalt bătut
1/2 cană de brânză Cheddar rasă
1/2 cană de pesmet fin
2 linguri de mărar proaspăt tocat
1/4 cană de smântână

5 pași pentru a prepara plăcintă cu somon:

1. Se încălzește cuptorul la 190 grade Celsius. Se topește untul într-o tigaie, la foc mediu-scăzut. Se adaugă ceapa și se gătește, amestecând ocazional, până când se înmoaie, pentru aproximativ 7 minute. Se adaugă ciupercile, varza și oțetul și se mărește flacăra la medu. Se acoperă tigaia cu un capac și se mai gătește pentru 4 minute, după care se dă capacul la o parte și se mai lasă 2 minute. Se scot legumele din tigaie, se condimentează cu sare de mare și piper negru proaspăt măcinat, după gust, și se lasă într-un bol.

2. Se șterge tigaia, se adaugă ulei de măsline și se dă focul la mediu-mare. Se adaugă fileurile de somon și se asezonează cu sare și piper. Se gătește somonul câte 5 minute pe fiecare parte, se pune pe o farfurie și se lasă să se răcească. Se desprind fileurile în bucăți mai mari și se lasă deoparte.

3. Se pune o foaie de patiserie, pe o suprafață presărată cu făină, se rulează ușor, până când este potrivită pentru un vas de plăcinte de 22 centimetri. Se pune în vasul de plăcinte.

4. Se împrăștie orezul brun peste foaia de patiserie. Se toacă oul fiert tare, se adaugă peste orez, urmat de bucățelele de somon. Se presară cu brânza rasă, apoi pesmet. Se adaugă și amestecul de legume, după care se presară pătrunjelul și smântâna.

5. Se acoperă plăcinta cu cealaltă foaie rulată de patiserie, se taie excesul de aluat și se setează marginile cu ajutorul unei furculițe. Se fac câteva găuri în partea de sus a plăcintei, pentru a permite aburului să iasă, se periază cu oul bătut și se lasă la cuptor pentru 35-40 de minute.

Citește și:
Somon afumat şi ouă bătute: mic dejun cu proteine
Hamburgeri din vită – de casă
Paste la cuptor în vas de lut
Ouă cu somon afumat şi avocado
Tartine cu cremă de somon

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa