Reteță de prânz sau cină: pizza cu legume mexicane

Iulia Mirică
pizza mexicana

    Varianta vegetariană de pizza – pizza cu legume mexicane

    Nu există posibilitatea de a vă plictisi de pizza, având în vedere multitudinea variantelor de topping pentru aceasta.

    V-am pregătit o rețetă de pizza cu legume mexicane, adică varianta vegetariană și puțin mai condimentată.

    Ingrediente pentru pizza cu legume mexicane:

    8 tortilla de porumb/aluat de pizza
    820 de grame de fasole neagră la conservă
    2 lingurițe de boia dulce
    2 lingurițe de chimen măcinat
    1/4 linguriță de piper cayenne
    400 de grame de măsline negre, feliate
    1 ceapă roșie mică, feliată
    3 roșii medii, tocate mărunt
    1 ardei gras roșu, tocat fin
    1/2 legătură de ceapă verde, feliată
    3/4 cană de brânză tofu mărunțită (alt tip de brânză, dacă doriți)

    Pentru cremă de avocado (opțional)

    1 avocado copt
    1/2 cană de iaurt grecesc
    2 linguri de zeamă proaspătă de lămâie
    1 cățel mare de usturoi
    3 linguri de ulei de măsline extra-virgin
    1/4 linguriță de sare
    1/4 linguriță de piper negru proaspăt măcinat

    4 pași pentru a prepara pizza cu legume mexicane:

    1. Pentru a prepara crema de avocado, se adaugă toate ingredientele într-un procesor de alimente și se pasează până când obțineți o compoziție omogenă.

    2. Se încălzește cuptorul la 205 grade Celsius. Lucrând în loturi, se adaugă tortilla în cuptor, lăsându-se să se gătească pentru 10 minute sau până când sunt crocante.

    3. Între timp, se încălzesc boabele de fasole, cu boia, chimen și ardei iute, la foc mediu, într-o tigaie, până când se înmoaie. Cu ajutorul unei spatule de cauciuc, se răspândește fasolea, în mode egal pe toate cele 8 tortilla (aproximativ 1/3 cană pe fiecare).

    4. Se adaugă în mod uniform măslinele, ceapa roșie, roșiile și ardeiul gras. Se presară 1,5 linguri de brânză rasă pe partea de sus a fiecărei porții. Se lasă la cuptor pentru 10 minute fiecare pizza. Înainte de a servi, se adaugă cremă de avocado pe fiecare pizza, după gust, și se presară ceapă verde feliată.

    Dacă v-a convins această rețetă, puteți încerca și o pizza calzone la micul dejun sau o pizza în formă de pâine.

    Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

    Îți recomandăm și

    Te-ar mai putea interesa