Paste cu sos ragu

Iulia Mirică
paste-cu-sos-ragu-totul-despre-mame

    Rețetă mediteraneană de paste cu sos ragu

    Această rețetă de paste cu sos ragu începe cu rumenirea fripturii de vită, pentru a obține cele mai îmbietoare arome. Carnea este apoi fiartă într-un lichid dens de roșii zdrobite și vin, aromatizat cu usturoi și puțin ardei iute.

    Cu alte cuvinte, nu mai trebuie să stați pe gânduri atunci când vine vorba de alegerea unui preparat perfect pentru cină. 🙂

    Ingrediente pentru paste cu sos ragu:

    1,3 kilograme de mușchi de vită
    sare grunjoasă
    piper negru proaspăt măcinat
    1/4 cană cu ulei de măsline
    3 cepe medii feliate subțire
    5 căței de usturoi tăiați în felii subțiri
    450 grame de ciuperci cremini feliate
    3 linguri de frunze proaspete de oregano
    800 grame de roșii decojite cu zeamă la borcan
    2 căni de vin roșu
    1/2 linguriță de fulgi de ardei iute
    450 grame de paste penne
    parmezan ras, pentru servit

    5 pași pentru a prepara paste cu sos ragu:

    1. Se încălzește cuptorul la 160 grade Celsius. Se asezonează carnea de vită cu sare și piper. Se încing 3 linguri de ulei într-o tigaie mare termorezistentă, la foc mare. Se adaugă carnea de vită mărunțită în prealabil și se rumenește pe toate părțile. Se transferă mușchiul de vită pe o hârtie de copt. Se reduce focul la mediu.

    2. Se adaugă restul de 1 lingură de ulei în tigaie. Se adaugă ceapa și se gătește, amestecând ocazional cu o lingură de lemn, până când se rumenesc marginile feliilor de ceapă, între 5 și 7 minute. Se adaugă usturoiul, ciupercile, oregano și 1 linguriță de sare. Se gătește compoziția pentru 3 minute, amestecând constant.

    3. Se completează cu roșiile, care se pisează încet cu lingura. Se amestecă și vinul roși și fulgii de ardei iute. Adăugați din nou carnea de vită în tigaie și spumați compoziția. Se acoperă și se dă la cuptor până când carnea de vită este foarte fragedă, pentru aproximativ 2-3 ore.

    4. Se aduce o oală mare cu apă la temperatura de fierbere și se adaugă o lingură de sare. Se adaugă pastele și se gătesc al dente. Se scurg bine de apă, cu ajutorul unei strecurători și se adaugă din nou în oală.

    5. Se amestecă sosul cu pastele și se transferă în boluri. Se presară parmezan proaspăt ras deasupra.

    Citiți și:
    Macaroane cu brânză sărată
    Sos pentru paste ca în Italia
    Paste la cuptor în vas de lut

    Îți recomandăm și

    Te-ar mai putea interesa