Paste cu legume de vară

Iulia Mirică
paste cu legume

Rețetă ușoară și simplă perfectă pentru cinele estivale – paste cu legume

Această rețetă de paste cu legume de vară va deveni rapid rețeta ta preferată cu paste, pentru că este simplă, delicioasă și este gata cât ai zice pește. Și ce mămică nu ar vrea să profite de legumele sănătoase ale verii? Ca să nu mai spunem de timpul redus petrecut în bucătărie, când temperaturile de afară încep să devină insuportabile.

În aproximativ 20 de minute, vei avea parte de șase porții gustoase și nutritive de paste cu legume de vară. Iar în varianta aceasta, poți ascunde și 1-2 legume pe care cel mic din familie nu le are pe lista lui de alimente preferate. Dar gusturile se vor îmbina perfect și poate că-l vei convinge de-acum încolo că nu e chiar atât de rău dovlecelul precum credea.

INGREDIENTE

1 linguriță de ulei de măsline
2 căței de usturoi, curățați și tocați
1 cană de ceapă galbenă, tocată cubulețe
340 grame de paste
3 căni cu apă rece
2 dovlecei, înjumătățiți și feliați
1 dovleac, înjumătățit și feliat
500 grame de roșii, înjumătățite
2 căni de fasole verde proaspătă
1 cană de busuioc proaspăt, rupt grosier
2 lingurițe de sare kosher
2 lingurițe de piper negru proaspăt măcinat
1 1/2 căni de sos ragu
1/2 cană de parmezan proaspăt ras

PREPARARE

1. Într-o tigaie mare, se adaugă uleiul de măsline și se încălzește la temperatură medie. Se adaugă ceapa și usturoiul, curățate și tocate mărunt în prealabil, și se lasă la gătit până când se înmoaie, pentru aproximativ 4-5 minute, amestecând constant cu o lingură de lemn.

2. Se adaugă pastele și apa, apoi se acoperă compoziția cu dovleceii, roșiile cherry înjumătățite, dovleacul, fasolea verde păstăi și busuiocul rupt grosier. Se adaugă pastele și apa la început, pentru a te asigura că pastele se fierb complet, iar legumele se gătesc mai mult la aburi.

3. Se condimentează ingredientele cu sare și piper proaspăt măcinat, se acoperă tigaia cu un capac și se lasă să fiarbă cel puțin pentru 5 minute. Se dă capacul la o parte și se continuă fierberea la foc mare, pentru aproximativ 5 minute în plus. Se închide focul.

4. Se adaugă sosul ragu în paste, parmezanul proaspăt ras și se servește imediat acest deliciu culinar.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa