Paste gustoase cu cremă de zucchini
Tocmai ai intrat pe ușă după o zi obositoare, dar cina trebuie să fie gata în scurt timp. Misiune imposibilă? Nu și dacă ai la îndemână o rețetă simplă, rapidă, dar foarte gustoasă, de paste. Iată un exemplu:
Ingrediente:
- 700 de grame de zucchini – 2 bucăți mari (se pot înlocui cu dovlecei)
- 1 ceapă mare
- 200-250 de grame de paste nefierte (fusilli)
- 2 linguri de ulei de măsline
- sare
- piper
- busuioc (opțional)
- parmezan (opțional)
Cum se fac? Radeți zucchini (sau dovleceii) și tocați ceapa. Încingeți uleiul și căliți ceapa până când se înmoaie. Faceți focul mic spre mediu și adăugați zucchinii rași. Amestecați din când în când până când se înmoaie și arată ca un terci (n-ar trebui să dureze mai mult de 25 de minute). Condimentați cu sare și piper și dați la o parte. Acum fierbeți pastele conform indicațiilor de pe pachet și, când sunt gata, scurgeți-le și păstrați 100 de ml din apa în care au fiert. Luați zuchinii și ceapa din tigaie și puneți în blender până când obțineți o cremă. Puneți această cremă în tigaie, adăugați apa păstrată de la paste, amestecați bine și încălziți. Acum adăugați crema peste pastele scurse, mai puneți sare și piper dacă este cazul și, în funcție de gust, puțin busuioc sau parmezan. Gata cina! Poftă bună!