Orez cu fructe de mare

Iulia Mirică

Rețetă savuroasă de orez cu fructe de mare

Rețeta aceasta de orez cu fructe de mare provine la bază din America de Sud, fiind verișoară cu paella. Iată cum puteți prepara acasă o rețetă delicioasă de orez cu fructe de mare!

Ingrediente pentru 8 porții de orez cu fructe de mare:

pentru orez:
2 linguri de ulei
2 linguri de ceapă albă tocată mărunt
2 cești de orez cu bobul lung
2 1/4 cești de supă de fructe de mare

pentru fructele de mare:
3 linguri de ulei de floarea soarelui
1 1/2 ceașcă de ceapă fin tocată
2 capete de usturoi curățate și zdrobit
1 ardei gras tăiat cuburi
1/2 linguri de chimen
1 buchet de coriandru
1,8 kilograme fructe de mare asortate: creveți, calamari, scoici, midii, scoici
sare
piper negru proaspăt măcinat

7 pași pentru a prepara orez cu fructe de mare:

1. Pentru a pregăti orezul, se pun 2 linguri de ulei într-o tigaie, la foc mediu, se adaugă 2 linguri de ceapă și usturoiul și se călesc, aproximativ 3-5 minute.

2. Se adaugă orezul și se amestecă, până când acesta este acoperit cu ulei. Se adaugă supa de fructe de mare și se aduce compoziția la punctul de fierbere, după care se reduce căldură, se acoperă cu un capac și se lasă la fiert pentru aproximativ 15 minute sau până când orezul este fraged, dar ferm.

3. Se pun cele 3 linguri de ulei rămase într-o tigaie mare, la foc mediu, se adaugă ceapa pentru fructele de mare și usturoiul zdrobit, se amestecă regulat și se lasă aproximativ 5 minute sau până când se înmoaie ceapa.

4. Se asezonează cu sare, piper, chimen, 1/2 din cantitatea de coriandru tocat și se adaugă și cuburile de ardei.

5. Se adaugă fructele de mare, începând prin adăugarea fructelor de mare care au nevoie de mai mult timp pentru a fi preparate (creveții mari, scoicile, midiile), urmate de creveții mici și calamari și se lasă pentru 3 minute.

6. Se amestecă și orezul fiert împreună cu fructele de mare și se mai lasă pentru aproximativ 5 minute, până se gătesc și fructele de mare.

7. Adăugați și cealaltă jumătate de cantitate rămasă de coriandru tocat și mai adăugați sare și piper, dacă este nevoie.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa