Orez brun cu pui și legume

Iulia Mirică
orez-brun-cu-pui-totul-despre-mame

Rețetă pentru un prânz sănătos și nutritiv – orez brun cu pui și legume

Cine nu și-ar dori să prepare o cină sănătoasă și hrănitoare în doar 20 de minute? Iată o rețetă de orez brun cu pui și legume care se potrivește perfect acestui plan!

Fie că folosiți orezul care v-a rămas de la alt preparat sau fierbeți orezul special pentru acest preparat, veți avea parte de un răsfăț culinar, plin de nutrienți pentru organism.

Ingredientele pregătite ajung pentru patru porții, așa că uite ce pași simpli trebuie să urmați pentru a pregăti această rețetă în propria bucătărie!

Ingrediente pentru orez brun cu pui și legume:

230 grame de piept de pui
1 ceapă medie, tocată mărunt
1 dovlecel mediu, tăiat cuburi
2-3 linguri de boabe de porumb
1 cană de mazăre verde
1/2 cană de păstăi de mazăre, decojite și fierte
2 căni de broccoli fiert, tăiat în buchețele mici
1 ou
2 căni cu orez brun fiert (preferabil rece)
1 lingură de ulei de susan
2 linguri de sos de soia
1 lingură de oțet de orez
1 cană de praz tocat

4 pași pentru a prepara orez brun cu pui și legume:

1. Se încălzește o tigaie mare sau un wok la foc mediu-mare și se pune puțin ulei. Pieptul de pui se gătește timp de aproximativ patru minute pe fiecare parte. Nu este nevoie să îl întoarceți constant, se lasă să se frăgezească și să capete o aromă delicioasă.

2. După ce se gătește se scoate din tigaie și se dă deoparte. În aceeași tigaie, se adaugă ceapa, dovlecelul, și se gătesc pentru 3-4 minute. După aceea, se adaugă boabele de porumb, mazărea, păstăile și broccoliul. Se amestecă timp de aproximativ două minute, cât timp se gătesc.

3. Cu ajutorul unei linguri de lemn, se mută legumele pe marginea tigăii, adăugând oul în mijloc. Acesta se amestecă rapid cu lingura de lemn, după care se adaugă orezul brun fiert răcit în prealabil, puiul gătit și uleiul de susan. Se amestecă bine, pentru a distribui uleiul și pentru a răspândi orezul și legumele peste tot în tigaie.

4. Se lasă să se rumenească preparatul, pentru aproximativ două minute, după care se amestecă și se mai lasă încă două minute.

Se adaugă sosul de soia, oțetul de orez și prazul. Se amestecă bine și se servește.

Citește și:
Orez indian cu caju
Orez cu fructe de mare
Tăiţei din orez cu pui, ceapă, ardei şi curry

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa