O cină ușoară și rapidă pentru copii: somon caramelizat

Iulia Mirică
somon caramelizat

Ai nevoie doar de patru ingrediente pentru o rețetă gustoasă de somon caramelizat, care poate fi gata în mai puțin de 30 de minute. Dietele echilibrate ale copiilor conțin și pește sau fructe de mare, așa că poți să pregătești măcar o dată pe săptămână o rețetă care să le includă.

Iar dacă nu ai timp să faci un preparat sofisticat, poți să trișezi cu acest somon la tigaie, al cărui gust îi va face pe cei dragi să creadă că e un preparat gourmet. Nimeni nu va ști cât de ușor și de rapid este de preparat. Iar dacă nu ai încercat vreodată somonul în combinație cu ceva dulce, s-ar putea să regreți după ce guști somonul caramelizat sau chiar cu un sos dulce preparat în casă.

Nu este vorba de rețetele tradiționale de pește cu care erai obișnuită, însă ingredientele pe care le folosești pentru acest preparat nu ies din sfera cunoscută de către tine. Ingredientele pregătite mai jos îți ajung pentru 2 porții de somon caramelizat, așa că le poți dubla sau tripla, în funcție de câți pofticioși vei avea la masă.

Și dacă vrei să complimentezi gustul acestui somon, poți face și un piure de legume pe lângă sau chiar o porție de ceapă caramelizată. Bineînțeles, dacă ai puțin mai mult timp la dispoziție, înainte de masa de seară. Iar dacă îți place să faci și alte treburi prin casă simultan,poți încerca și varianta la cuptor, care durează puțin mai mult și îți permite să trebăluiești în tihnă.

INGREDIENTE

260 grame de file de somon
1/4 cană de zahăr
1 1/2 lingură de sare de mare
1/2 lingură de piper

PREPARARE

1. Zahărul, sarea și piperul proaspăt măcinat se combină într-un bol. Se trece fiecare fileu prin această compoziție de condimente, asigurându-te că acoperi toate suprafețele peștelui.

2. Se încălzește puțin ulei într-o tigaie și se gătește somonul pentru aproximativ 5 minute, după care se întoarce ușor și se mai lasă la gătit încă 5 minute. Opțional, poți lăsa somonul la aburi încă puțin după aceea, cu zahăr / sare / piper suplimentar, pentru a-l carameliza mai tare.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa