Muşchi de vită la cuptor şi sos brun

Iulia Mirică
muschi-de-vita-la-cuptor-totul-despre-mame

  Rețetă delicioasă pentru cină – mușchi de vită cu sos brun

  Fie că vreți să faceți acest preparat bazată pe mușchi de vită la cuptor în timpul săptămânii sau în weekend, cei dragi se vor delecta cu aromele pătrunzătoare date de sosul brun, alături de morcovii copți și poate o porție de orez sau cartofi gătiți în ce stil preferați. Timpul de preparare este de 15 minute, iar cel total de gătit de o oră. Ingredientele folosite vă permit să obțineți 4 porții.

  Ingrediente pentru mușchi de vită la cuptor:

  pentru friptură:
  1 linguriță de făină albă
  1 linguriță de praf de muștar
  950 grame de mușchi de vită
  1 ceapă
  500 grame de morcovi

  pentru sos:
  1 lingură de făină albă
  zeama în care s-a gătit carnea de vită (250 mililitri)

  4 pași pentru a prepara mușchi de vită la cuptor:

  1. Se încălzește cuptorul la 240°C / 220°C pe ventilație / treapta 9 pe gaz. Se amestecă făina cu pulberea de muștar, după care se asezonează mușchiul de vită, pe toate părțile. Ceapa se curăță, se taie felii și se așază alături de morcovii curățați și spălați într-o tavă de friptură, peste care se pune și carnea de vită. Se lasă în cuptor timp de 20 de minute.

  2. Se schimbă temperatura la 190°C / 170°C pe ventilație / treapa 5 pe gaz și continuați să gătiți carnea timp de 30 de minute, dacă o vreți mai în sânge, 40 de minute gătită mediu sau 1 oră pentru o friptură bine făcută.

  3. Se scot carnea și morcovii din cuptor, se pun pe farfurii și se acoperă cu folie de aluminiu pentru a le păstra calde.

  4. Pentru a face sosul, se pun sucurile din carne și ceapa într-o tigaie. Se amestecă bine făina, având grijă să nu rămână nimic la baza vasului. Se gătește timp de 30 de secunde, după care se adaugă zeama în care ați fiert altă bucată de carne de vită. Se gătește până când obțineți consistența dorită, după care puteți servi peste carnea de vită cu morcovi și ce alte garnituri ați mai ales.

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa