Dragaveiul este o ștevie creață. Are aproximativ același gust, numai că frunzele sunt puțin mai groase ceea ce face ca mâncarea să aibă o altă consistență față de cea de ștevie. Se poate folosi în multe combinații, dar noi vă recomandăm o mâncare de dragavei cu ciuperci, care vă va uimi prin îmbinarera de gusturi și texturi. Este potrivită chiar și pentru copii de peste un an.
Ingrediente
4 legături de dragavei
500 g ciuperci champinion
250 g suc de roșii
1 legătură ceapă verde
4 căței de usturoi
1 legătură mărar
1 legătură de pătrunjel
1 lingură de ulei
1 praf de sare
1 praf de piper
Mod de preparare
Se spală ceapa verde sub jet de apă rece, se taie mărunt și se călește în puțin ulei. Se adaugă usturoiul maruntit și se călesc împreună până când se înmoaie. Mănunchiurile de dragavei se curăță, se spală și se toacă mărunt, apoi se adaugă în tigaie lângă ceapă și usturoi. Se adaugă sare și piper după gust și se mai lasă să clotosească. Când a fiert, se scoate compoziția într-un castron.
Ciupercile se spală și se taie felii, apoi se călesc, în tigaia din care am scos amestecul de dragavei și ceapă. Se condimentează cu sare și piper, apoi se adaugă amestecul din castron. Se adaugă sosul de roșii și se lasă să fiarbă până când se însmoaie ciupercile. Se ia tigaia de pe foc și se adaugă verdeața spălată și tocată mărunt.
Se servește cu mămăligă caldă.