Macaroane cu brânză sărată

Iulia Mirică
macaroane-cu-branza-totul-despre-mame

    Rețetă ușoară de cină – macaroane cu brânză sărată

    Când vă săturați de preparatele pe care le-ați tot repetat și nu doriți neapărat să mai consumați carne la ultima masă a zilei, puteți încerca această rețetă ușoară de macaroane cu brânză sărată. Timpul de preparare este de aproximativ 20 de minute, având nevoie de alte 45 de minute pentru a avea un preparat delicios pentru cei dragi.

    Ingrediente pentru macaroane cu brânză sărată:

    230 grame de macaroane
    3 linguri de unt
    3 linguri de făină
    1 lingură de pudră de muștar
    3 căni cu lapte
    1/2 cană de ceapă, fin tocată
    1 foaie de dafin
    1/2 linguriță de boia de ardei
    1 ou mare
    340 grame de brânză cheddar, rasă
    1 linguriță de sare grunjoasă
    piper negru proaspăt măcinat

    pentru topping:

    3 linguri de unt
    1 cană de pesmet

    4 pași pentru a prepara macaroane cu brânză sărată

    1. Se încălzește cuptorul la 175 grade Celsius. Între timp, se adaugă apă într-o oală mare și sare și se aduce la punctul de fierbere. Se adaugă pastele și se gătesc al dente.

    2. Într-o altă cratiță, se topește untul. Se adaugă făina și praful de muștar și se amestecă timp de aproximativ 5 minute. Aveți grijă să nu rămână cocoloașe deloc. Se adaugă laptele, ceapa, foaia de dafin și boiaua de ardei. Se lasă să fiarbă timp de 10 minute, după care se scoate frunza de dafin.

    3. Se adaugă în compoziția lichidă oul, precum și 3/4 din brânza cheddar rasă. Se asezonează cu sare și piper negru proaspăt măcinat. Se adaugă macaroanele în oală, se închide focul, după care se toarnă compoziția într-un recipient termorezistent. Se presară brânza rămasă.

    4. Pentru a face topping-ul, se topește untul într-o tigaie și se adaugă pesmetul. Se toarnă această compoziție deasupra macaroanelor și se introduce vasul la cuptor pentru 30 de minute. Se scoate din cuptor și se lasă 5 minute să se răcească înainte de a se servi.

    Puteți încerca și rețeta maestrului Horia Virlan de macaroane cu brânză:

    Citeşte şi:
    Sos pentru paste ca în Italia
    Paste la cuptor în vas de lut
    10 sfaturi pentru o alimentaţie sănătoasă a copilului
    Paste carbonara cu dovlecei

    Îți recomandăm și

    Te-ar mai putea interesa