Unii mananca de nervi, altii de pofta, cei mai multi doar cand le e foame. Noi va propunem sa incercam o reteta de macaroane cu branza si ca sa ne aducem aminte de copilarie, de gustul meselor de la mama de acasa, de aromele care ne intampinau cand reveneam de la scoala, de savoarea dragostei parintesti pusa in bucate. Va propun sa-l urmarim pe maestrul Horia Varlan, care ne va gati, ca pe vremuri, o reteta delicioasa intr-o rubrica de gastronomie cu gust de amintire.
Ingrediente pentru macaroane cu brânză:
- 600 g macaroane
- ½ pachet de unt
- ½ ceapă mică, tocată mărunt
- 1 cană de lapte
- 100 g brânză de vaci
- ½ cutie de cremă de brânză natur
- 100 g telemea grasă de vacă
- 1 lingura de caşcaval ras
- 1 lingurită de sare.
- Un varf de cutit de piper alb măcinat
Cum se prepară macaroanele cu brânză?
Încălziţi 4 litri de apă cu 1 linguriţa de sare, până clocoteşte, apoi introduceţi macaroanele în apă şi amestecaţi uşor. Fierbeţi-le urmând instrucţiunile de pe pachet.
Între timp, încingeţi untul într-o cratiţă şi sotaţi uşor ceapa. Când aceasta s-a înmuiat, adăugaţi laptele şi piperul măcinat şi fierbeţi în continuare, timp de 3-4 minute. Fara sa opriţi focul adăugaţi, pe rând, brânza de vaci, telemeaua sfărâmată şi crema de brânză. Amestecaţi până se formează o pastă, fierband compozitia inca 1 minut.
Scurgeţi macaroanele şi puneţi-le peste sosul de brânză, amestecându-le, să se omogenizeze bine
Presăraţi caşcaval ras deasupra şi serviţi-le fierbinţi.
Citește rețete pentru: cină
Citește rețete pentru: prânz