Rețetă delicioasă de hamburgeri din vită de casă
Putem evita vizitele cu cei mici la fast-food dacă învățăm să le preparăm acasă unele rețete delicioase, în care putem avea încredere, fiind pregătite în propria bucătărie. V-am pregătit o rețetă de hamburgeri din vită de casă, care poate fi preparată în weekend, pentru o desfătare culinară alături de cei dragi.
Ingrediente pentru hamburgeri din vită de casă:
500 grame de carne tocată de vită (7% grăsime)
1/4 cană cu pesmet
8 fire de pătrunjel proaspăt
1 ou mare
sare de mare
piper negru proaspăt măcinat
ulei de măsline
1 salată verde
3 roșii
1 ceapă roșie
3-4 castraveciori murați
6 chifle de burgeri
6 felii de brânză Cheddar
2 linguri de muștar Dijon (opțional)
4 pași pentru a prepara hamburgeri din vită de casă:
1. Pentru a face burgerul, se pune pesmetul într-un bol mare. Pătrunjelul verde se spală bine și se toacă mărunt, inclusiv tulpinile. Se adaugă pătrunjelul, muștarul, dacă folosiți, carnea de vită tocată în bol. Se sparge un ou și se adaugă și un vârf de cuțit de sare și unul de piper.
2. Se amestecă ingredientele cu mâna, până când obțineți o compoziție omogenă. Se împarte amestecul în 6 părți și se modelează fiecare într-o formă rotunjită, de aproximativ 2 centimetri grosime. Se burnițează puțin ulei peste burgeri, se pun pe o farfurie, se acoperă cu folie alimentară și se lasă în frigider pentru cel puțin o oră.
3. Pentru a găti burgerii, se încălzește o tigaie mare sau un grătar pentru aproximativ 4 minute, la foc mare. Se dă focul mai încet și se așază burgerii pe grill, lăsându-i câte 3-4 minute pe fiecare parte, după preferințe.
4. Pentru a servi burgerii, se spală și se usucă frunze de salată. Roșiile se spală și se feliază, iar ceapa se curăță și se feliază foarte subțire. Castraveții murați se feliază, de asemenea, pe lungime. Chiflele se taie pe jumătate, se pun burgerii pe jumătățile inferioare, feliile de brânză și celelalte ingrediente.