Furnici în copac

Iulia Mirică
furnici-in-copaci-totul-despre-mame

    Rețetă delicioasă pentru cină – furnici în copac

    Furnici în copac este o rețetă tradițională Sichuan, care conține tăiței din orez cu carne de porc tocată, într-un sos delicios. Vă avertizăm că acest preparat este unul destul de picant, așa că puteți renunța la pasta picantă fermentată de fasole, dacă nu puteți consuma preparate picante. Timpul de preparare este de aproximativ 10 minute, iar cel de gătire de 18 minute. Ingredientele enumerate mai jos sunt suficiente pentru două porții de furnici în copac, iar dacă aveți musafiri sau mai mulți pofticioși în familie, puteți dubla sau chiar tripla cantitățile de bază. Iată cum puteți prepara și voi această rețetă delicioasă în propria bucătărie!

    Ingrediente pentru furnici în copac:

    110 grame de vermicelli/tăieței de orez
    1 lingură de ulei
    1 lingură de ghimbir tocat mărunt
    1 lingură de pastă picantă fermentată de fasole
    110 grame de carne tocată de porc/pui
    2 căni cu zeama de la o supă de pui
    1/2 linguriță de zahăr
    3 linguri de sos de soia
    1/4 cană de ceapă tocată mărunt/praz

    4 pași pentru a prepara furnici în copac:

    1. Tăiețeii de orez se lasă la înmuiat, în apă rece, pentru aproximativ 10 minute. Aceștia se clătesc, se scurg bine de apă, cu ajutorul unei strecurători, și se pun deoparte.

    2. Într-un wok, pus pe aragaz la foc mediu, se adaugă uleiul vegetal și ghimbirul tocat mărunt în prealabil. Acesta se gătește pentru aproximativ un minut, după care puteți adăuga pasta picantă fermentată de fasole. Se lasă încă un minut să se gătească.

    3. Se adaugă și carnea de porc sau de pui tocată mărunt. Se amestecă și se lasă până când carnea se frăgezește. Se adaugă și zeama de la o supă de pui, zahărul și sosul de soia. Se aduce toată compoziția la punctul de fierbere.

    4. Odată ce fierbe, se adaugă tăiețeii de orez și prazul tocat mărunt. Se amestecă totul bine, timp de 1-2 minute. Se poate servi ca fel principal sau cu orez.

    Citeşte şi:
    Sos pentru paste ca în Italia
    Paste la cuptor în vas de lut
    Paste carbonara cu dovlecei
    Cum alegi cel mai sănătos ulei

    Îți recomandăm și

    Te-ar mai putea interesa