Friptura de vită cu sparanghel. O rețetă delicioasă și ușor de preparat

Iulia Mirică
friptura de vită cu sparanghel
Dacă aveți mai mult timp liber într-o seară, puteți încerca friptura de vită cu sparanghel, al cărei mod de preparare este ușor și sănătos.

Friptura de vită cu sparanghel pentru o cină savuroasă

Preferințele culinare ale copiilor se formează încă din copilărie. Dacă aveți puțin mai mult timp liber într-o seară, puteți încerca o rețetă savuroasă: friptura de vită cu sparanghel, al cărei mod de preparare este ușor și sănătos.

Ingrediente pentru friptura de vită cu sparanghel:

1,5 kilograme de carne de vită
800 grame de sparanghel
2 cepe medii
2 morcovi
1 cățel de usturoi
rozmarin
cimbru
ulei de măsline
sare de mare
piper negru proaspăt măcinat
zeama de la o lămâie

6 pași pentru a prepara friptura de vită cu sparanghel:

1. Se pune carnea de vită la frigider pentru 30 de minute. Între timp, se încălzește cuptorul la 240°C / treapta 9 pe gaz.

2. Legumele (morcovii, cepele, usturoiul) nu trebuie neapărat curățate. Spălați-le bine și tăiați-le în bucăți mari, după care le punem împreună cu ierburile în mijlocul unei tave de friptură și le stropim cu ulei de măsline.

3. Scoatem carnea de la frigider, o stropim și pe aceasta cu ulei de măsline și o asezonăm cu sare și piper, după gust. Urmează să așezăm carnea pe legume.

4. Tava cu ingredientele se introduce în cuptor și se micșorează căldura la 200°C / treapta 6 pe gaz. Se lasă o oră pentru o friptură de vită gătită medium (potrivit). Dacă preferați friptura medium rare, se scoate cu 5-10 minute mai devreme, iar pentru o friptură well done (bine facută), o mai lăsăm 10-15 minute în plus.

5. Când carnea este gătită pe placul dumneavoastră, se scoate tava din cuptor și se transferă carnea de vită pe un tocător pentru 15 minute. Se acoperă cu un strat de staniol și cu un prosop de bucătărie, cât timp gătiți sparanghelul.

6. Se spală sparanghelul și li se taie capetele. Se încălzește o tigaie mare și se pune sparanghelul până când se rumenește pe toate părțile. De îndată ce este gata, îl punem pe 4 farfurii și îl stropim cu zeamă de lămâie și cu ulei de măsline. Se condimentează cu sare de mare și piper negru proaspăt măcinat după gust, iar opțional puteți rade puțin parmezan pe deasupra, urmând să serviți alături de friptura de vită.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa