O rețetă care îi va vrăji pe cei mici: cartofi umpluți cu ciuperci

Iulia Mirică
cartofi umpluti cu ciuperci totul despre mame

Cină perfectă pentru întreaga familie – cartofi umpluți cu ciuperci

Mămicile ocupate pot încerca această rețetă de cartofi umpluți cu ciuperci pentru întreaga familie. Este ușor de făcut, economică și hrănitoare.

Ingrediente pentru cartofi umpluți cu ciuperci:

4 cartofi mari roșii, perforați de 5-6 ori cu o furculiță
1 lingură de unt nesărat
280 grame de ciuperci  curățate și tocate
1 cățel de usturoi, tocat mărunt
2 lingurițe de cimbru proaspăt tocat fin
2 lingurițe de rozmarin proaspăt tocat fin
sare
piper negru proaspăt măcinat
1 1/2 căni de brânză Cheddar rasă fin
1/4 cană de smântână
1 lingură de ulei
1 lingură de felii subțiri de arpagic proaspăt

5 pași pentru a prepara cartofi umpluți cu ciuperci:

1. Se poziționează un raft în centrul cuptorului și se încălzește cuptorul la 205 grade Celsius. Se pun cartofii direct pe raftul cuptorului și se coc până când sunt moi atunci când sunt înțepați cu o furculiță, pentru aproximativ 1 oră și 10 minute. Se transferă cartofii pe un tocător și se lasă să se răcească pentru 10 minute.

2. Între timp, se topește untul într-o tigaie la foc mediu. Se adaugă ciupercile, usturoiul, cimbrul, rozmarinul și 1/4 linguriță de sare și se gătesc, amestecând, până când ciupercile au deveni rumenii și lichidul s-a evaporat, pentru 8 minute.

3. Se taie o felie de 1,5 centimetri de deasupra fiecărui cartof, se scoate pulpa din fiecare felie într-un bol și se aruncă coaja. Se scoate și pulpa din cartofi în bol, lăsând o porțiune de un centimetru nescobită. Se adaugă untul, 3/4 linguriță de sare și 1/2 linguriță de piper și se amestecă împreună cu pulpa de cartofi, până când se pasează grosier. Se adaugă compoziția cu ciuperci, smântâna și jumătate din brânza rasă. Se asezonează cu sare și piper, după gust.

4. Folosind degetele, se unge exteriorul cartofilor cu ulei. Se distribui umplutura în cartofi, așezându-i ulterior pe o foaie de copt într-o tavă de cuptor.

5. Se lasă la cuptor cartofii, pentru 25-30 de minute, fără a-i acoperi. Se presară cartofii cu brânza rămasă și se mai lasă la cuptor pentru a se rumeni, pentru 2-3 minute. Se decorează cartofii cu arpagic, se lasă să se răcească pentru 5-10 minute, după care se pot servi.

O altă rețetă de cartofi copți găsești aici: Medalioane de broccoli și cartofi

Și nu uita să ne dai un like pe Facebook, dacă nu ne-ai dat deja, pentru a fi la curent cu ce mai gătim!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa