Rețeta ușoară pentru cina familiei – cartofi dulci cu pește
Ce mămica nu și-ar dori să aibă gata o cină ușoară și sănătoasă pentru întreaga familie, în aproximativ 30 de minute? Este vorba despre această rețetă de cartofi dulci cu pește, gata cât ai zice…pește! Ingredientele de mai jos ajung pentru patru persoane, dar dacă știți că aveți o reuniune de familie, puteți dubla sau chiar tripla cantitatea ingredientelor. Iată cum puteți face acest preparat care arată destul de sofisticat pentru gradul redus de dificultate pe care îl are prepararea acestuia!
Ingrediente pentru cartofi dulci cu pește:
1 kilogram de cartofi dulci
ulei de măsline extra-virgin
3/4 cană cu pesmet
1 lingură de parmezan proaspăt ras
1/4 cană cu frunze de busuioc, spălate și tocate
1 ou, bătut
4 fileuri de pește alb (de câte 120 grame)
salată verde și felii groase de lămâie, pentru servit
3 pași pentru a prepara cartofi dulci cu pește:
1. Cartofii dulci se spală bine și se taie felii mari. Se încinge cuptorul la 230 grade Celsius și se tapetează 2 tăvi de cuptor cu hârtie de copt. Cartofii se întind într-un singur strat, pe o tavă și se ung bine cu ulei. Se lasă la copt timp de 15 minute, pe raftul de sus al cuptorului.
2. Într-un bol, se combină pesmetul, brânza și busuiocul. Oul se bate în alt bol. Peștele se trece prin ou, pe toate părțile, se scurge excesul, se dă bine prin pesmet și se unge cu ulei. Se aranjează pe cea de-a doua tavă. Se dă la cuptor, sub cartofi.
3. Cartofii se întorc pe cealaltă parte și se mai lasă, alături de pește, pentru aproximativ 10 minute sau până când peștele este gătit și cartofii sunt crocanți. Se împarte preparatul în patru farfurii și se servește cu salată verde și lămâie.
Sfat:
Pentru un plus de savoare, se presară câteva frunze de rozmarin, coajă fin rasă de lămâie, fulgi de ardei iute sau condimentele preferate ale familiei peste feliile de cartofi dulci, înainte de coacere.