Aripioare de pui crocante la cuptor

Iulia Mirică
aripioare-de-pui-crocante-totul-despre-mame

Rețetă aromată pentru cină – aripioare de pui crocante

Ca o rețetă puțin mai sofisticată pentru cină, însă cu un grad de dificultate scăzut, vă recomandăm aceste aripioare de pui crocante la cuptor. Secretul rețetei stă în folosirea prafului de copt. Timpul de preparare al aripioarelor crocante de pui este de 10 minute, iar cel de gătire de aproximativ 1 oră și 20 minute.

Acest preparat merge perfect cu un sos aromat de miere cu usturoi.

Ingrediente pentru aripioare de pui crocante:

pentru pui:

2 kilograme de aripioare de pui, tăiate pe jumătate
2 linguri de praf de copt
3/4 linguriță de sare
ulei de măsline extra-virgin

pentru sos:

4 linguri de miere
2 linguri de sos de soia
2 lingurițe de oțet alb
2-3 căței de usturoi tocați

5 pași pentru a prepara aripioare de pui crocante:

1. Pentru a face aripioarele de pui, se lasă în frigider descoperite pentru câteva ore. Dacă nu aveți timp, puteți folosi un prosop de hârtie ca să le uscați.

2. Se încălzește cuptorul la 120 grade Celsius și se pune un raft puțin mai jos de mijlocul cuptorului și unul puțin mai jos de acesta. Se pune hârtie de copt într-o tavă de copt, peste care se pune un raft, ca cel de grătar peste și se stropește cu puțin ulei de măsline.

3. Se adaugă aripile într-un castron mare sau într-o pungă care se închide. Se adaugă praful de copt și sarea și se amestecă bine, pentru a se acoperi uniform. Se adaugă aripile pe tava de copt într-un singur strat, cu pielea în sus. Se pun aripioarele de pui în mijlocul cuptorului și se lasă 30 de minute.

4. Se mută aripile pe raftul de deasupra și se crește temperatura cuptorului la 220 grade Celsius. Se lasă la cuptor pentru 40-50 de minute, rotind tava la jumătate. Se scoate tava din cuptor și se lasă să stea timp de 5 minute.

5. Pentru a se prepara sosul de miere cu usturoi, se adaugă toate ingredientele într-un bol suficient de mare pentru a înmuia aripile de pui. Se amestecă bine, până când obțineți o compoziție omogenă și se servește cu puiul preparat la cuptor.

Citește și:
Sandvici cu pui și pesto
Piept de pui cu broccoli și lămâie
Bucăţele de pui în fulgi de cocos

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa