3 idei pentru o cină rapidă

Iulia Mirică

cina-rapida-totul-despre-mameRețete pentru o cină rapidă

Știm că mămicile sunt multitasking de cele mai multe ori în timpul unei zile, dar ne-am gândit să le venim în ajutor cu trei idei pentru o cină rapidă. În acest fel, vor avea puțin timp la dispoziție să-l petreacă cu cei dragi, în loc să învârtă cratițele și tigăile în același timp, în bucătărie.

 

cina rapida paste cu ciuperciPaste cu ciuperci

Ingrediente pentru paste cu ciuperci:

230 gram de paste din grâu integral (spaghete, linguine)
4 linguri de unt
3 căței de usturoi tocați
450 grame de ciuperci proaspete feliate
2 linguri de făină
1 linguriță de ierburi de Provence
1 1/2 căni cu lapte
sare și piper
3 linguri de ulei de măsline
1/4 cană de apă, lapte sau smântână (opțional)
1/4 cană de pătrunjel verde proaspăt tocat

4 pași pentru a prepara paste cu ciuperci:

1. Pastele se gătesc conform indicațiilor de pe pachet. Se scurg bine, se dau la o parte și se amestecă împreună cu puțin ulei pentru a preveni lipirea.

2. Pentru a prepara ciupercile, se topesc două linguri de unt, la foc mediu spre mare, într-o tigaie. Se adaugă un cățel de usturoi, se lasă timp de un minut, până când este parfumat. Se adaugă ciupercile și se lasă pentru 5-10 minute, până capătă o culoare aurie și se înmoaie. Se dau deoparte.

3. Pentru a prepara sosul, se adaugă două linguri de unt într-o tigaie și se topesc la foc mediu spre mare. Se adaugă usturoiul rămas și se gătește timp de un minut. Se adaugă făina și ierburile de provence, amestecându-se bine pentru un minut. Se adaugă încet laptele, amestecând, pentru a se integra și celelalte ingrediente. Amestecul se fierbe până se îngroașă și se condimentează cu sare și piper.

4. Se amestecă sosul, pastele și ciupercile împreună, într-un bol mare. Se adaugă uleiul de măsline și puțină apă, pentru a nu fi prea gros sosul. Se servește cu pătrunjel verde proaspăt tocat.

 

cartofi cu ciuperci totul despre mameCartofi cu ciuperci la cuptor

Ingrediente pentru cartofi cu ciuperci la cuptor:

230 grame de ciuperci asortate, tăiate în felii subțiri (aproximativ 3 căni)
3 linguri de ulei de măsline extra-virgin
sare grunjoasă
piper negru proaspăt măcinat
1/4 cană cu salvie proaspătă, tăiată grosier
4 căței de usturoi, curățați și înjumătățiți pe lungime
900 grame de cartofi mici albi, frecați și feliați
170 grame de brânză tip parmezan, feliată

3 pași pentru a prepara cartofi cu ciuperci la cuptor:

1. Se încălzește cuptorul la 205 grade Celsius. Ciupercile se stropesc cu 4 lingurițe de ulei și 1/2 linguriță de sare. Se asezonează cu piper și se amestecă împreună cu usturoiul și salvia. Se răspândesc pe o tavă tapetată cu hârtie de copt în prealabil. Se lasă la cuptor pentru aproximativ 15 minute sau până când se rumenesc și sunt moi.

2. Cartofii se stropesc cu restul de cinci lingurițe de ulei și 3/4 linguriță de sare. Se asezonează cu piper și se împart în mod egal în două tăvi tapetate cu foi de copt. Se lasă la cuptor pentru aproximativ 35-40 de minute.

3. Se încinge o tavă cu grătar. Se adaugă ciupercile și cartofii într-un vas termorezistent mare, se adaugă brânza și se gătesc pe tava cu grătar pentru două-trei minute, până când se topește brânza și se formează o crustă auriu palid.

 

midii in sos de vin cina rapida totul despre mameMidii în sos de vin

Ingrediente pentru midii în sos de vin:

2 căni cu vin alb sec
4 cepe eșalotă, fin tocate
4 căței de usturoi, tocați mărunt
1/2 lingurițe de sare
1,8 kilograme de midii vii
1/3 cană de ierburi proaspete amestecate (pătrunjel verde, busuioc)
6 linguri de unt

3 pași pentru a prepara midii în sos de vin:

1. Midiile se clătesc bine și se curăță sub un jet de apă rece. Folosind degetele sau un cuțit, scoateți barba și frecați cochiliile.

2. Într-o oală mare, la foc mediu, se combină vinul, ceapa, usturoiul și sarea. Se lasă la fiert pentru 5 minute, după care se adaugă midiile.

3. Se acoperă oala cu un capac și se dă focul mai tare. Se fierbe compoziția pentru aproximativ cinci minute sau până când toate midiile sunt deschise. Se amestecă ierburile și untul. Se închide căldura și se poate servi în patru boluri preparatul.

 

Te-ar mai putea interesa