3 idei de cină romantică pentru Ziua îndrăgostiților

Iulia Mirică
3-idei-cina-romantica-totul-despre-mame

friptura-de-vita-la-cuptor-totul-despre-mameRețetă de friptură de vită la cuptor

Ingrediente pentru friptură de vită la cuptor:

pentru friptură:

1,4 kilograme de carne dezosată de vită
1 lingură de ulei de măsline
2-3 căței de usturoi
sare de mare
piper negru proaspăt măcinat

pentru sos:

vin roșu/apă/zeamă în care a fiert carne de vită
amidon de porumb

4 pași pentru a prepara friptură de vită la cuptor:

1. Cuptorul se preîncălzește la 190 grade Celsius. Mușchiul de vită se tamponează cu prosoape de hârtie. Cu ajutorul vârfului unui cuțit ascuțit, faceți 8-10 incizii mici în mușchi. Se pune câte jumătate de cățel de usturoi în fiecare incizie. Se unge carnea cu ulei de măsline și se asezonează cu sare de mare și piper negru proaspăt măcinat.

2. Se așază mușchiul de vită pe grilajul de la mijlocul cuptorului, cu partea care are și grăsime în sus și o tavă sub grilaj, pentru sosul care va curge din friptură. Se gătește la 190 grade Celsius timp de o jumătate de oră, pentru a obține o culoare maronie. Se reduce temperatura la 107 grade Celsius. Friptura ar trebui să fie gata undeva între 1 1/2 și 2 1/2 ore, depinzând de grosimea bucății de mușchi de vită.

3. După ce este gata, se scoate friptura de vită pe un tocător și se învelește în folie de aluminiu pentru a o menține caldă. Se lasă între 15 și 30 de minute înainte de a o tăia. Dacă o tăiați mai devreme, multe dintre sucurile acesteia se vor pierde.

4. Pentru a face sosul, scoateți tava în care s-au scurs sosurile din friptură și se pune pe aragaz, la foc mediu. Se adaugă apă/vin roșu /zeamă în care a fiert carne de vită, se dizolvă un lingură de amidon de porumb în puțină apă și se adaugă în tigaie, prin picurare. Se amestecă rapid în timp ce sosul se îngroașă, pentru a evita formarea cocoloașelor. Puteți adăuga puțin unt, dacă nu s-a scurs prea mult carnea în tavă. Asezonați cu sare și piper după gust și se servește peste friptură.

Te-ar mai putea interesa