2 rețete simple cu piept de pui

Iulia Mirică
retete-cu-piept-de-pui-totul-despre-mame

2 preparate cu piept de pui ușoare și delicioase

Puteți prepara felurite rețete cu piept de pui, acesta potrivindu-se cu o varietate mare de condimente, legume, chiar și cu fructe. V-am pregătit două preparate rapide, cu un grad de dificultate scăzut și nutritive, fiind perfecte pentru o cină alături de cei dragi. Iată cum puteți prepara și voi aceste delicii!

Piept de pui marinat în iaurt cu ghimbir

Ingrediente pentru piept de pui marinat în iaurt cu ghimbir:

900 grame de iaurt
1/4 cană cu ghimbir proaspăt ras
1/2 linguriță de chimion
1/2 linguriță de piper cayenne
sare de masă
4 jumătăți de piept de pui dezosat
1 roșie mică, feliată subțire
1 castravete, curățat de coajă și semințe și tocat mărunt
3 crenguțe de coriandru proaspăt, tulpinile eliminate
zeama de la 1 limetă

4 pași pentru a prepara piept de pui marinat în iaurt cu ghimbir:

1. Se amestecă împreună iaurtul, ghimbirul, chimenul, 1/4 linguriță de boia și 1/2 linguriță de sare într-un vas de iena.

2. Pornind de pe lungime, se taie fiecare bucată de piept de pui aproape în jumătate, pe orizontală, oprindu-vă la aproximativ un centimetru înainte să ajungeți în partea opusă. Se deschide fiecare bucată ca o carte.

3. Se adaugă carnea de pui la marinat într-un vas, întorcându-se pe toate părțile până este acoperită complet. Se acoperă cu o folie alimentară și se lasă la frigider între una și opt ore.

4. Se pune o folie de aluminiu pe un grătar. Se amestecă împreună ceapa, castravetele, coriandrul, zeama de lămâie, restul de 1/4 linguriță de boia, precum și un vârf de cuțit de sare într-un castron mic. Se transferă pieptul de pui pe grătarul acoperit, iar sosul marinat se aruncă. Se gătește puiul, rotind tigaia o dată, până când este gătit complet, pentru aproximativ 10 minute la cuptor, la foc mediu. Se adaugă amestecul de castravete peste și se servește.

Piept de pui cu roșii și spanac (foto)

Ingrediente pentru piept de pui cu roșii și spanac:

1 cană de roșii tăiate cubulețe
1/2 cană de pătrunjel verde proaspăt tocat
2 linguri de ulei de măsline
2 linguri de zeamă de lămâie
1 lingură de capere, scurse
sare grunjoasă
piper negru proaspăt măcinat
4 jumătăți de piept de pui dezosat
600 de grame de frunze de spanac

4 pași pentru a prepara piept de pui cu roșii și spanac:

1. Într-un castron, se amestecă împreună roșiile, pătrunjelul, o lingură de ulei, zeamă de lămâie și capere. Se asezonează cu sare și piper.

2. Se lucrează cu câte o bucată de pui pe rând. Se pune pe lat pe un tocător și cu ajutorul unui cuțit ascuțit paralel pe masa de lucru, se împarte puiul pe jumătate, pe orizontală. Se acoperă cu o folie de plastic și se bate pieptul de pui cu un ciocan de carne.

3. Într-o tigaie mare, se încălzește o lingură de ulei, la temperatură medie spre mare. Se gătește puiul până când se rumenește, între 1 și 3 minute pe fiecare parte. Se transferă într-o farfurie și se acoperă cu folie alimentară.

4. Se adaugă spanacul în tigaie și se condimentează cu sare și piper. Se gătește, amestecând, până când se gătește, pentru 2-3 minute. Se presară sosul cu roșii peste pui și se servește alături de spanac.

Dacă ești în căutare și de alte rețete cu pui care vor avea succes la copii, îți recomandăm cartofi dulci cu pui și clătite cu carne de pui la cuptor.

Dă-ne un like pe Facebook pentru a fi la curent cu ce mai gătim! 🙂

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa